Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Zorgen om de veiligheid van prinses Amalia en minister-president Mark Rutte

Zorgen om de veiligheid van prinses Amalia en minister-president Mark Rutte

Zorgen om de veiligheid van prinses Amalia en minister-president Mark Rutte

Na nieuwe opgevangen signalen zijn er grote zorgen om de veiligheid van prinses Amalia en minister-president Mark Rutte. Kopstukken binnen de criminele organisatie ‘Mocro Maffia’ zouden het op hen gemunt hebben. Hierdoor zijn de beveiligingsmaatregelen opgeschroefd. 

Meer beveiligingsmaatregelen

Vanwege de dreiging voor een poging tot ontvoering of het plegen van een aanslag is er meer aandacht voor de beveiliging van de prinses. Daarom zijn de beveiligingsmaatregelen opgeschroefd, zo zou prinses Amalia niet meer in haar studentenhuis in Amsterdam verblijven.

Lees ook: 

Beveiliging prinses Amalia overal: kan ze nog wel een spontaan kroegavondje plannen?

Justitie bezorgd

Dit is niet het enige waar zorgen om zijn, justitie maakt zich ook zorgen om het contact tussen Ridouan Taghi en Mohammed B, die een levenslange celstraf uitzit voor de moord op Theo van Gogh. Recent is Mohammed B verplaatst naar een andere gevangenis dan Taghi omdat de contacten te nauw zouden zijn. Sindsdien sturen ze briefen van koranverzen naar elkaar, waar mogelijk gecodeerde boodschappen inzitten. Volgens kamerlid Ulysse Ellian (VVD) moet er ingegrepen worden door de minister en moet de briefwisseling stop worden gezet.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: Gettyimages