Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Zoon Peter R. De Vries reageert voor het eerst na overlijden van zijn vader

Zoon Peter R. De Vries reageert voor het eerst na overlijden van zijn vader

Zoon Peter R. De Vries reageert voor het eerst na overlijden van zijn vader

De zoon van Peter R. de Vries, Royce, laat voor het eerst van zich horen na het dramatische overlijden van zijn vader. ‘Ik heb een heel dierbare foto van hem op de dag van de aanslag’

De uitzending van de talkshow Khalid & Sophie staat dinsdagavond in het teken van Peter R. de Vries. Zoon Royce vertelt in het praatprogramma, de opvolger van De Vooravond, voor het eerst over het verlies van zijn vader en hoe hij de afgelopen periode heeft beleefd. Ook bij RTL Boulevard is dinsdag een exclusieve interview met Peters zoon te zien.

Vakantie

“Als ik nu in mijn kantoor zit, is het alsof hij ieder moment kan binnenlopen”, vertelt Royce in een fragment van het interview met RTL Boulevard, dat vanavond te zien is. “Dat gevoel heb ik nog steeds, eigenlijk alsof hij even op vakantie is.” Hij mist Peter niet alleen als zijn vader, maar ook als de opa van zijn kinderen. “Hij was een heel liefhebbende opa, die het gewoon heel fijn vond om tijd met zijn kleinkinderen te besteden. Hij is op de dag van de aanslag nog bij mij thuis langs geweest. Ik heb een foto dat hij met mijn zoontje op schoot zit. Dat is natuurlijk een heel dierbare foto voor mij.”

Lees ook
John van den Heuvel over ‘gitzwarte zomer’ door dood Peter R.: ‘Heb geprobeerd me te herpakken’

Quote

Peter is op 64-jarige leeftijd overleden na een gerichte aanslag. Nadat Peter R. de Vries werd neergeschoten na zijn bezoek aan de studio van RTL Boulevard, leefde zijn familie een week lang tussen hoop en vrees. Gisteren bleek dat de misdaadverslaggever de moordaanslag niet had overleefd. “Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben overleden”, stond in een verklaring van zijn partner en familie. “Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ‘On bended knee is no way to be free‘. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.”

Peter is 35 jaar getrouwd geweest met Jacqueline, maar zijn al een tijd uit elkaar. Peter zag een andere vrouw in de laatste tijd van zijn leven. Naast zoon Royce heeft hij nog een dochter, Kelly.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress