Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Pak de zonnebrand alvast maar uit de kast! Zomerse temperaturen in aankomst

Pak de zonnebrand alvast maar uit de kast! Zomerse temperaturen in aankomst

Pak de zonnebrand alvast maar uit de kast! Zomerse temperaturen in aankomst

De komende dagen zal de temperatuur flink omhoog gaan. We zullen met zijn alle weer even moeten wennen aan de zomerse temperaturen. Maar probeer er zoveel mogelijk van te genieten, want er ligt ook een koelere lucht op de loer. 

Thomas Vermeulen van Buienradar vertelt dat we vandaag een kleine dip hebben, vergeleken met de afgelopen dagen. Het is gemiddeld zo’n 18 tot 19 graden met flink wat bewolking.

Zomerse dagen

Maar vanaf morgen wordt het gelukkig een stuk beter. In het zuiden is er hier en daar wel wat bewolking, maar verder wordt het een prachtige, zonnige dag. De temperaturen kunnen dan zelfs oplopen tot 22 graden. En maandag komt daar zelfs nog een schepje bovenop! Dan kan het in het zuidoosten wel eens 25 graden worden met veel zon. In de loop van de dag is er wel wat kans op sluierbewolking.

Grote verschillen in regio’s

En alsof dat nog niet genoeg was lijkt dinsdag nog warmer te worden. Vermeulen waarschuwt wel voor grote verschillen tussen de regio’s. “In het zuidoosten kan het 27 of 28 graden worden, in het midden zo’n 24 en in het noordwesten rond de 18. Op de Waddeneilanden is het ook dan een paar graden koeler. Grote verschillen dus in ons kleine landje.”

Lees ook
Psst… heb jij het Flair Relax boek al in huis?

Koelere lucht

Deze verschillen worden veroorzaakt door de koelere lucht die ten westen van ons land ligt. Woensdag komt die koelere lucht nog meer ons land in, waardoor het dan ook meteen weer een stuk koeler kan worden. “Ook dan zijn er grote verschillen, maar in het zuidoosten kan het nog wel 25 of 26 graden worden. Maar over die woensdag bestaat nog wel wat onzekerheid”, aldus Vermeulen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTLNieuws | Beeld: GettyImages