Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > In deze 5 Europese vakantiebestemmingen is het zelfs in het najaar lekker weer

In deze 5 Europese vakantiebestemmingen is het zelfs in het najaar lekker weer

In deze 5 Europese vakantiebestemmingen is het zelfs in het najaar lekker weer

Nog even willen genieten van heerlijk zonnetje? Dan hoef je niet ver te kijken of eigenlijk gezegd niet ver te vliegen. Ook Europa biedt hele fijne vakantiebestemmingen voor een lekkere nazomer. Lees mee en kom erachter waar je tijdens de herfst of kerstvakantie prima kan vertoeven. 

1. Kreta

Om te beginnen het Griekse eiland Kreta. In het najaar is het er nog aangenaam warm. De zon schijnt veel en de temperatuur is gemiddeld zo’n 20 graden. Mocht je een lekkere duik willen nemen dan kun je genieten van het warme watertemperatuur dat ongeveer 23 graden is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nataša Pavlović | Luxembourg (@lostinluxembourg)

2. De Algarve

Mocht je toch meer een vakantiebestemming in Portugal dan is de Algarve en aanrader. De zuidelijke provincie heeft fantastische uitgestrekte stranden en heerlijk eten. Een mooie bijkomstigheid is dat het maar 3 uur vliegen is vanaf Nederland. In oktober zijn de temperaturen in de Algarve gemiddeld 23 graden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door algarve-portugal (@algarve_portugal_)

3. Sicilië

Ook in het fantastische Italiaanse eiland Sicilië is het in oktober gemiddeld 23 graden. Een grote pluspunt van deze vakantiebestemming is de focaccia: een overheerlijk brood dat van oorsprong uit Sicilië komt. En het is ook nog maar is 3 uur vliegen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sicilie.nl (@sicilie.nl)

4. Malta

Sicilië is niet het enige Italiaanse eiland waar je naar toe gaat voor goed en stralend weer. Ook de vakantiebestemming Malta is een prachtige plek in het najaar. In de herfst heeft het eiland een aangename temperatuur van zelfs 25 graden! Dit komt doordat Malta een stuk zuidelijker ligt in de Middellandse Zee. Zomers is het daar dan ook bijna niet uit te houden.

Lees ook
Verwarming aan tijdens koude herfstdagen? Zó hou je je kamerplanten in leven

5. Cyprus

And last but not least: het Griekse eiland Cyprus. Mocht je echt zin hebben in een wat hogere temperatuur op vakantie dan moet je op Cyprus zijn. Op het eiland is het in oktober gemiddeld 26 graden. Ja je hoort het goed! Trek je bikini’s en strandspullen maar uit de kast, wat het is een cadeautje om onder die strakblauwe lucht te liggen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Visit Cyprus (@visitcypruscom)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images