Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Hemelvaartsdag wordt zomers warm: temperaturen tot maar liefst 28 graden (!) verwacht

Hemelvaartsdag wordt zomers warm: temperaturen tot maar liefst 28 graden (!) verwacht

Hemelvaartsdag wordt zomers warm: temperaturen tot maar liefst 28 graden (!) verwacht

Donderdag is het Hemelvaartsdag en dat betekent dat de kans groot is dat ook jij een dagje vrij bent. Hoef je inderdaad niet te werken? Plan dan maar een date in met een goed boek of de nieuwste Flair. Het kwik loopt namelijk flink op en het wordt heerlijk vertoeven in de tuin of op het balkon.

Zomerse temperaturen Hemelvaartsdag

Voor de komende week worden zomerse temperaturen verwacht. Woensdag kan het kwik in het binnenland lokaal 26 graden bereiken. Een dag later, als veel mensen een vrije dag hebben, wordt het zelfs nog warmer. Op donderdag, Hemelvaartsdag, wordt het in het zuidoosten zelfs 27 tot 28 graden Celsius, voorspelt Weeronline. “Aan de temperatuur kunnen we komende week merken dat de zomer nadert. Zonnig weer met niet al te veel wind leidt al snel tot hogere temperaturen.”

Droogte

Hoe lekker die zonnestralen ook zijn, de warmte heeft ook een keerzijde. “Door het warme en droge weer zal de droogte van dit jaar verergeren”, aldus deskundigen. Later in de week wordt het koeler en stijgt gelukkig ook de kans op buien. De voorbije weken is er weinig neerslag gevallen en was het bovengemiddeld zonnig voor de tijd van het jaar. Natuurgebieden en badplaatsen riepen tijdens de intelligente lockdown meermaals op thuis te blijven. Omdat het alsnog druk werd, gingen bepaalde toegangswegen dicht.

Lees ook
De hele zomer krabben of blijven we gespaard? Dit kunnen we verwachten wat betreft muggen

Zonnebrandcrème in de aanslag

Net als afgelopen weekend is een fles zonnebrandcrème deze week je beste vriend. De UV-index zal namelijk wederom rond de zeven liggen, wat betekent dat een onbeschermde huid al na tien tot vijftien minuten kan verbranden. Smeren, smeren en nóg eens smeren dus!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Weeronline.nl | Beeld: Unsplash