Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Zijn alle borstimplantaten nou onveilig? Volgens nieuw onderzoek wel: ‘leg borstvergrotingen stil’

Zijn alle borstimplantaten nou onveilig? Volgens nieuw onderzoek wel: ‘leg borstvergrotingen stil’

Zijn alle borstimplantaten nou onveilig? Volgens nieuw onderzoek wel: ‘leg borstvergrotingen stil’

Het is de laatste tijd behoorlijk veel in het nieuws: de gevaren van borstimplantaten. Maar wat is er nu van waar en wat niet? Nieuw onderzoek laat schokkende cijfers zien. 

En die moeten gedeeld worden, want dit horen alle vrouwen met implantaten te weten. Oók de vrouwen die nu nog geen klachten hebben.

Ook niet meer veilig

In de docu ‘Moordtieten’ sprak onderzoeker Henry Dijkman eerder al zijn vermoedens over de gevaren van implantaten uit, maar nu blijkt ook uit nieuw onderzoek dat alle borstimplantaten siliconendeeltjes loslaten. Oók vaste borstimplantaten dus, die tot nu toe als veilig werden beschouwd. Er werden honderden vrouwen onderzocht en vervolgens ontdekten de onderzoekers dat siliconendeeltjes in bijna alle gevallen (99 procent) ‘lekken’ of ‘zweten’.

Lees ook
Gevoelige of pijnlijke borsten? Dìt kun je er het best tegen doen

Stoppen

Bij 87 procent van de vrouwen werden die deeltjes plastic zelfs op heel andere plekken in het lichaam gevonden, tot in de hersenen aan toe. Bij 92,5 procent van de vrouwen werden daarnaast ontstekingsreacties aangetoond. Dat kan een hoop van de klachten van vrouwen met implantaten verklaren. Ook werd eerder al geconstateerd dat het gevaarlijk kan zijn als een vrouw zwanger is, omdat het slechter voor een embryo zou zijn dan roken en nicotine. En dus zouden vrouwen ze niet langer moeten willen. Maar operaties van borstvergrotingen gaan vooralsnog gewoon door. ‘Het gebruik van siliconen borstimplantaten moet, tot de veiligheid is bewezen, worden stilgelegd’, aldus het team van onderzoekers.

Niet serieus

Ook lijken veel vrouwen ‘niet serieus te worden genomen’ als ze met vragen bij een huisarts komen. Wie zich zorgen maakt over haar gezondheid vanwege de siliconen in haar lijf, wordt meestal met een beetje een half verhaal naar huis gestuurd. Ze laten verwijderen is meestal duur en gebeurt ‘niet zomaar’.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Radar | Beeld: Getty Images