Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Bekende zangeres (57) laat zich bewust besmetten en overlijdt dan aan corona

Bekende zangeres (57) laat zich bewust besmetten en overlijdt dan aan corona

Bekende zangeres (57) laat zich bewust besmetten en overlijdt dan aan corona

Een bekende Tsjechische zangeres (57) is afgelopen weekend overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De zangeres liep deze coronabesmetting bewust op. Op deze manier zou het voor haar makkelijker worden om toegang te krijgen tot openbaren plekken en evenementen in haar land.

Hana Horka

Folkzangeres Hana Horka was niet gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat vertelt haar zoon tegen de BBC. De zoon van Hana kreeg samen met haar man, die beide wel gevaccineerd waren, rond de kerstperiode ook het coronavirus. Volgens haar zoon zou zijn moeder bewust bij de twee in de buurt zijn gebleven, zodat ze zelf ook het virus op zou lopen.

Coronabesmetting

Ook in Tsjechië zijn er flink wat coronaregels van toepassing. Zo mogen mensen alleen op bepaalde plekken terecht met een vaccinatiebewijs of een bewijs van een recent herstel van een besmetting. Hana Horka wilde graag besmet raken. Ze zou zich dan weer bij haar folkgroep Asonance kunnen aansluiten.

“Ze had eigenlijk een week in quarantaine moeten gaan toen wij besmet raakten”, vertelt haar zoon. “Maar ze was de hele tijd bij ons.” En het plan van de zangeres werkte. Ze raakte namelijk ook besmet met het virus. Twee dagen voor ze kwam te overlijden plaatste ze nog een bericht op social media, ze meldde dat ze vooruitkeek naar haar herstel. “Nu kan ik naar concerten, de sauna en het theater”, schreef de zangeres.

Afgelopen zondag voelde de zangeres zich na een periode van ziekte weer wat beter. Maar na een wandeling stortte ze in toen ze weer thuis was. Haar zoon liet weten dat ze kort daarna op bed is gestorven, omdat ze geen lucht meer kreeg. “Binnen tien minuten was het voorbij.”

Lees ook
Dianes dochter werd misbruikt door de gymleraar: ‘Die man was niet alleen een viezerik, maar een verkrachter’

Vaccineren

Ook laat de zoon van de folkzangeres weten dat hij zijn moeder meerdere malen heeft geprobeerd over te halen om zich toch te laten vaccineren, maar dat dat niet is gelukt. Hij vond dat de discussies over dit thema vaak te verhit waren. Daarom wil hij nu zijn verhaal doen om het belang van vaccinaties te benadrukken. Gisteren werd er in Tsjechië een recordaantal besmettingen gemeld, dat waren er maar liefst 28.469. De regering heeft een periode overwogen om een vaccinatieplicht voor 60-plussers in te laten gaan vanaf maart, maar heeft gisteren toch besloten om daar vanaf te zien.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTLNieuws | Beeld: Facebook