Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Winterjas al opgeborgen? Volgende week wordt het 10 graden kouder en heb je ‘m weer nodig

Winterjas al opgeborgen? Volgende week wordt het 10 graden kouder en heb je ‘m weer nodig

Winterjas al opgeborgen? Volgende week wordt het 10 graden kouder en heb je ‘m weer nodig

Heb jij je winterjas al enthousiast opgeborgen? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Volgende week heb je ‘m waarschijnlijk weer nodig, want de temperatuur gaat weer zakken. Het wordt maar liefst 10 graden kouder. 

10 graden

Woensdag kan de temperatuur tot 19 graden oplopen, donderdag zo’n 17 graden en in het weekend rond de 16. Dat klinkt al heerlijk als een beginnende lente. Toch loopt de temperatuur weer wat af richting volgende week. Vanaf zondag wordt het weer kouder.

Volgende week woensdag kunnen we zelfs rekenen op een temperatuur onder de 10 graden. Een flink verschil met de temperaturen van deze week, maar het is wel normaal voor de tijd van het jaar, meldt RTL Nieuws.

Lees ook
Paniek door schaarse zonnebloemolie? Dit zijn de vele alternatieven

Natte sneeuw

Niet alleen de winterjas komt nog even van pas, ook de regenjas lijkt nodig volgende week. Volgens Martijn Dorrestein van Buienradar is er dinsdag en woensdag een kleine kans op natte sneeuw. “Er trekt een bubbel met koude lucht over het land, waardoor het zo afkoelt. Als daar neerslag in valt, kan dat sneeuw worden”, aldus Dorrestein aan RTL Nieuws.

Niet getreurd, de week erna kunnen we waarschijnlijk echt gaan genieten van de lente. Volgens Dorrestein wordt het weer warmer in de eerste week van april. Yay!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images