Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Ka-ching: de winnaar van de Staatsloterij hoofdprijs is in één klap 30 miljoen euro rijker

Ka-ching: de winnaar van de Staatsloterij hoofdprijs is in één klap 30 miljoen euro rijker

Ka-ching: de winnaar van de Staatsloterij hoofdprijs is in één klap 30 miljoen euro rijker

Voor één iemand in Nederland is het nieuwe jaar bijzonder goed begonnen. In Doorn is iemand namelijk de gelukkige winnaar van maar liefst 30 miljoen, dé hoofdprijs van de Staatsloterij. 

De hoofdprijs

De hoofdprijs van de Staatsloterij was dit jaar 30 miljoen. Een inwoner uit Doorn had een heel lot online gekocht en is in één klap multimiljonair geworden. Het grote geldbedrag wordt binnenkort automatisch bijschreven op het opgegeven bankrekeningnummer.

Maar liefst 7,1 miljoen mensen kochten een lot in de hoop een grote prijs te winnen. Al is de kans dat je wint echt heel erg klein. De kans dat je door de bliksem geraakt wordt, is groter!

Lees ook
Joyce won tweehonderdduizend euro: ‘Je leert zo je vrienden wel kennen’

Bezoekje aan de Staatsloterij

Het is natuurlijk niet niks als je opeens een multimiljonair bent. Daarom moet iedereen die een grote geldprijs wint, langskomen bij de Staatsloterij. Mensen die een lot kopen in de winkel moeten sowieso langskomen, zodat de uitbetaling kan worden geregeld. “Toch nodigen we ook mensen met een online lot altijd uit, alleen al om gewoon een gesprek te voeren over het geld. Tijdens zo’n gesprek hebben we het over een plan dat gemaakt kan worden voor het geld en brengen we mensen in contact met bijvoorbeeld financieel adviseurs”, vertelt een woordvoerder van de Staatsloterij.

Nog een leuk extraatje als je de loterij wint, is dat je bij een miljonairsdiner mag aanschuiven. Het wordt ook wel het lotgenotendiner genoemd. “Daarvoor nodigen we allemaal mensen uit die in het verleden grote prijzen hebben gewonnen. Die kunnen daar dan met elkaar over praten, want alleen andere winnaars snappen wat je is overkomen, ook omdat veel mensen verder vaak graag anoniem blijven.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images