Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > En garde! Willem-Alexander vermaakt zich opperbest met zwaard bij opening TeamNL Olympic Festival

En garde! Willem-Alexander vermaakt zich opperbest met zwaard bij opening TeamNL Olympic Festival

En garde! Willem-Alexander vermaakt zich opperbest met zwaard bij opening TeamNL Olympic Festival

Koning Willem-Alexander heeft het TeamNL Olympic Festival op het strand van Scheveningen geopend. Het sportfestival staat drie weken in het teken van de Olympische Spelen die plaatsvinden in Tokio.

Samoeraizwaard

“Vanaf het strand van Scheveningen wensen we jullie heel veel succes”, zei de koning vlak nadat hij het festival officieel had geopend. Hij knipte ditmaal niet zoals doorgaans een lintje door met een schaar, maar gaf de opening in eigen land een Japans tintje door met een samoeraizwaard te zwaaien. Uiteraard leverde dat geinig beeldmateriaal op van onze koning.

Op naar ‘heel veel medailles’

Een deel van de opening werd uitgezonden bij de NOS. “Ik weet zeker dat jullie ons niet gaan teleurstellen. Heel veel sterkte en we hopen jullie heel snel terug te zien met heel veel medailles op Scheveningen.”

Live wedstrijden volgen

Op het TeamNL Olympic Festival kunnen bezoekers onder meer de Spelen live volgen en samen de sporters aanmoedigen. Daarnaast komen de medaillewinnaars zo snel mogelijk naar het festival in Nederland om daar gehuldigd te worden.

Succesvolle spelen

De koning is, naast groot sportliefhebber, erelid van het Internationaal Olympisch Comité en reist in die hoedanigheid nagenoeg altijd af naar de Spelen, vaak met zijn gezin. Zo was hij in 2018 met koningin Máxima in Zuid-Korea voor de Olympische Winterspelen van Pyeongchang en vloog hij in 2016 met het hele gezin naar Rio de Janeiro voor de Olympische Zomerspelen. Vanwege de coronapandemie mist de koning voor het eerst in jaren het sportevenement.

Lees ook
Sportvrouw Hélène Hendriks: ‘Moet niet gaan over of een man of vrouw het moet doen, maar wie het ’t beste kan’

Koninklijk paar kijkt mee

Willem-Alexander en Máxima wensten vrijdagochtend al alle Nederlandse olympische sporters veel succes. “Succes #TeamNL bij #Tokyo2020! Ook al kunnen wij niet in Tokio zijn, wij zullen jullie wedstrijden volgen en hebben alle vertrouwen in mooie en succesvolle spelen”, laat het paar weten in een verklaring. “Nederland kijkt uit naar jullie prestaties. Geniet van jullie deelname!”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

teamNL olympic festival

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Bron: ANP | Beeld: ANP