Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Willem-Alexander en Máxima bieden Oekraïense vluchtelingen onderdak in kasteel het Oude Loo

Willem-Alexander en Máxima bieden Oekraïense vluchtelingen onderdak in kasteel het Oude Loo

Willem-Alexander en Máxima bieden Oekraïense vluchtelingen onderdak in kasteel het Oude Loo

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vangen Oekraïense vluchtelingen op. Ze stellen namelijk vertrekken beschikbaar in Apeldoorn, op een van de kroondomeinen. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Kasteel Oude Loo

Vanaf half april kunnen Oekraïense vluchtelingen terecht in het kasteel Het Oude Loo. Het betreft zes tot acht gezinnen, zo’n twintig tot dertig mensen. Hierover heeft het Koninklijk Huis overlegd met de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.

Vluchtelingen

Koning Willem-Alexander sprak met de Oekraïense ambassadeur Maksym Kononenko over de vluchtelingensituatie. Willem-Alexander zei: “Wat we nu zien, hielden we niet voor mogelijk.” Ook spraken de koning en koningin anderhalve week geleden met vluchtelingen uit Oekraïne in Harskamp. Daar zijn de eerste 120 vluchtelingen opgevangen.

Lees ook
Mireille (32) biedt onderdak aan twee Oekraïense vluchtelingen: ‘Ik wil mijn zonen bijbrengen dat je iets kunt betekenen voor een ander’

Koningspaar

Willem-Alexander en Máxima zijn niet het eerste koningspaar dat hulp biedt aan Oekraïense vluchtelingen. Zo zullen er drie families op het terrein van de Koninklijke Schenkingen verblijven vanaf april. Dat maakte het Belgische koningspaar Filip en Mathilde vorige week bekend.

Ook de Britse koninklijke familie denkt na over het openstellen van gebouwen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Dat meldden Britse media afgelopen vrijdag. Prins Charles zou ruimtes op zijn landgoed Dumfries House op het oog hebben. Daarnaast denkt hij aan locaties in zijn hertogdom Cornwall.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: Getty Images