Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Geen handschoenen nodig: dit is de weersvoorspelling tijdens de jaarwisseling

Geen handschoenen nodig: dit is de weersvoorspelling tijdens de jaarwisseling

Geen handschoenen nodig: dit is de weersvoorspelling tijdens de jaarwisseling

Langzaamaan tellen we af naar het nieuwe jaar. Elk jaar is het weer hopen op goed weer tijdens de jaarwisseling. Dit jaar kunnen we zomaar een onverwachts record breken volgens Weer.nl.

Weersvoorspelling

Het KNMI waarschuwt mensen in de nacht van zaterdag op zondag voor lage gevoelstemperaturen. De weersvoorspelling van de temperatuur is dat het kan zakken tot een gevoelstemperatuur van -15 graden. Door deze temperaturen is er een grotere kans op onderkoeling. Het weer op oudjaarsdag is gelukkig iets beter. Er is zelfs een mogelijkheid op het verbreken van een opmerkelijk record. De temperatuur stijgt gedurende week volgens Weer.nl. Vandaag steeg het kwik al tot zo’n 7 tot 11 graden. Ook woensdag en donderdag is deze stijging goed te zien. De temperatuur zal maximaal tussen de 11 en 15 graden stijgen.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Oud en Nieuw zonder vuurwerk is als slagroomtaart zonder slagroom. Niks aan’

Oudejaarsdag

Volgens Weer.nl blijft de wind aanstaande vrijdag op oudjaarsdag erg zacht. “En zou het zelfs de zachtste oudejaarsdag ooit gemeten kunnen worden met temperaturen van 11 tot 15 graden”, aldus Weer.nl. Ook lijkt het droog te blijven en is er zelfs kans op een zonnetje die zo nu en dan tevoorschijn komt. “Ook tijdens Oud en Nieuw blijft het waarschijnlijk overwegend droog en erg zacht met rond middernacht temperaturen rond of zelfs iets boven de 10 graden.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Getty Images