Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Weersvoorspelling april: kunnen we eindelijk weer zon verwachten?

Weersvoorspelling april: kunnen we eindelijk weer zon verwachten?

Weersvoorspelling april: kunnen we eindelijk weer zon verwachten?

We kennen de uitspraak allemaal en hebben ‘m heel veel gehoord de afgelopen dagen: april doet wat hij wil. Dat kan wel zo zijn, maar na die sneeuw willen we toch weten waar we aan toe zijn deze voorjaarsmaand. Kunnen we dat leuke oranje T-shirt aan met Koningsdag of moeten we denken aan een regenjas? 

Grauw weer en regen

Een tijdje terug zaten we hoopvol op het terras, zonder jas welteverstaan. Maar dat weer sloeg snel om. Hoewel de sneeuw niet overal bleef liggen, was het toch een gek gezicht. Nu is het ook allesbehalve zonnig en dat grauwe weer blijft nog eventjes. De temperatuur waar we op kunnen rekenen? Rond de 12 graden. Mhm, niet heel lekker en dan gaat het ook nog veel regenen.

Zachtere lucht

Richting midden april is de verwachting dat het weer ietsjes beter wordt. De wind gaat meer draaien richting het zuidwesten. Dat zegt je misschien niet zoveel, maar het betekent dat er een zachtere lucht onze kant op komt. Tevens kunnen we een warmere temperatuur verwachten. De paraplu kan dan ook langzaamaan de opbergkast in.

Lees ook
Energiekosten besparen: kabinet adviseert verwarming lager te zetten en geeft andere tips

Droogste maand van het jaar

Gemiddeld gezien is april de droogste maand van het jaar. En dat zal worden bewezen in de tweede helft van deze voorjaarsmaand. Er is een kans dat het af en toe zelfs 20 (!) graden wordt. Laten we hopen dat dat het geval is op de verjaardag van de Koning.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Getty Images