Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Weersverwachting voor dit weekend: KNMI geeft code geel af wegens zware windstoten

Weersverwachting voor dit weekend: KNMI geeft code geel af wegens zware windstoten

Weersverwachting voor dit weekend: KNMI geeft code geel af wegens zware windstoten

Het is oppassen geblazen (letterlijk) dit weekend: het KNMI heeft namelijk code geel afgegeven wegens zware windstoten die vanaf zaterdag zeker aanwezig zullen zijn in ons land. 

Weersverwachting voor dit weekend

De zaterdag begint al met wat regenbuien en windstoten tot wel 75 kilometer per uur. Dit is vooral langs de Noordkust, de Waddeneilanden en in Friesland. Voor deze gebieden heeft het KNMI dan ook – vooralsnog alleen in de ochtend – code geel afgegeven. In de loop van de dag wordt verwacht dat de sterke windkracht afneemt.

Zondag

Ook zondags ziet het weer er – helaas – nog niet veel beter uit. Deze dag zal er namelijk ook een beetje grijs en grauw uit gaan zien. Met regenbuien en harde windstoten lijkt het nog niet echt op de zomer en het oosten is er zelfs kans op onweer. De temperaturen zorgen er gelukkig voor dat we iets meer vertrouwen krijgen in goed weer op komst, want het zal over het algemeen tussen de 19 en 21 graden blijven.

Weersverwachting augustus

Augustus is in zicht en dat betekent een nieuwe weersvoorspelling voor deze nieuwe maand. Koud wordt het in augustus niet direct, maar het blijft de eerste weken nog wel erg wisselvallig. Er kan in die periode geregeld een buitje vallen, maar omdat de temperatuur wel aangenaam blijft voelt het nog wel zomers aan. De buien zorgen er wel voor dat het gevoelsmatig nog enigszins koel blijft voelen en de nachten ook aangenaam blijven.

Lees ook
Vakantiegangers, opgelet: Nederland weer hoogrisicogebied voor Duitsland

Zomerdagen

Pas in de tweede helft van augustus laat de zon haar gezicht weer vaker zien. De kans op warmere temperaturen neemt dan flink toe. Er wordt gesproken over temperaturen van 25 graden en in het zuidoosten soms wel 30 graden. Ook aan de kust lopen de temperaturen vanaf half augustus flink op. Er liggen dus nog heel wat zomerse stranddagen in het verschiet!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Weeronline | Beeld: Getty