Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Jéééétje, dat duurde lang: ein-de-lijk lenteweer op komst met zalige temperaturen

Jéééétje, dat duurde lang: ein-de-lijk lenteweer op komst met zalige temperaturen

Jéééétje, dat duurde lang: ein-de-lijk lenteweer op komst met zalige temperaturen

Over krap vier weken breekt de zomer aan. De ZOMER. Daarvoor komt normaal gesproken de lente, maar die leek de afgelopen maanden non-stop in quarantaine te hebben gezeten en de herfst als tijdelijke vervanger te hebben aangesteld. Maar, ‘change is gonna come’, eindelijk. Het mooiere, warmere weer waar we al zo lang naar snakken, is bijna hier.

Stijgende temperaturen

Na een lange periode van wisselvallig weer en lage temperaturen voor de tijd van het jaar is de omslag nabij. Weer.nl meldt dat een hogedrukgebied de buien in de tweede helft van de week langzaam maar zeker wegjaagt, dat de zon vaker doorbreekt en het ook warmer wordt.

Nat begin van de week

Tweede pinksterdag is het nog nat. Eerst trekt vanuit het westen een regengebied over het land. Dat gaat maar langzaam. Het duurt dan ook een tijdje voordat het in het oosten begint te regenen en voordat het in het westen als eerste droog wordt. Zodra dat het geval is, en dat zal in de eerste helft van de middag zijn, breiden opklaringen zich over het land naar het oosten uit. Tegelijkertijd trekken een paar felle buien het land binnen, die met onweer en hagel gepaard kunnen gaan en die ook naar het oosten trekken.

Meer hagel en onweer

Dinsdag wisselen stapelwolken en de zon elkaar af en vallen diverse buien, met opnieuw kans op hagel en onweer. De westelijke tot zuidwestelijke wind is matig, aan zee af en toe vrij krachtig en met temperaturen tussen 12 en 14 graden is het koud voor de tijd van het jaar.

Lees ook
Dít zijn waarschijnlijk de coronamaatregelen in Europa in de zomervakantie

Vanaf donderdag keert het tij

Ook woensdag is nog een buiige dag. Vanaf donderdag volgt een weersverandering. Terwijl lagedrukgebieden naar het oosten wegtrekken, bouwt zich in onze omgeving een hogedrukgebied op. Dankzij het droge weer en de steeds vaker schijnende zon, gaan de temperaturen omhoog. Vrijdag al kan het in het zuiden 20 graden of nog iets warmer worden. Vanaf zaterdag lukt dat op steeds meer plaatsen. Volgens WeerOnline is de kans klein dat het na volgend weekend opnieuw koud en nat wordt. Well, that was about damn time! Terrassen en blote benen, we zijn er meer klaar voor dan ooit.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Getty