Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Veel regen of juist hittegolven? Dít wordt het weer in de tweede helft van deze zomer

Veel regen of juist hittegolven? Dít wordt het weer in de tweede helft van deze zomer

Veel regen of juist hittegolven? Dít wordt het weer in de tweede helft van deze zomer

Na heel wat regenachtige dagen lijkt de zomer sinds afgelopen weekend langzaam maar zeker terug te komen. We kunnen weer zonder jas naar buiten, het is heerlijk vertoeven in de tuin en we mogen weer genieten van de warme zonnestralen. Maar blijft dat ook zo in de tweede helft van de meteorologische zomer? 

Weer zomer 2020

Waar we de zomer van 2019 vooral kunnen herinneren als een seizoen vol zonovergoten dagen en hittegolven, begon-ie dit jaar erg wisselvallig. Af en toe kwam het met bakken uit de lucht en de zon liet zich zo nu en dan wel zien, maar leek vaak ver te zoeken. Die nattigheid was natuurlijk perfect voor de natuur, maar bakken in de tuin was er daardoor niet bij.

Geen standvastig zomerweer

Volgens Weeronline zijn er (helaas) geen signalen voor standvastig zomerweer te zien, wanneer gekeken wordt naar de weersverwachting voor de komende veertien dagen. Ook is dat het geval wanneer seizoensmodellen voor augustus onder de loep worden genomen. Op weken achter elkaar met alleen maar zon en warmte hoeven we dus niet te rekenen.

Lees ook
Flair’s grote zomerhoroscoop: wat hebben de sterren dit seizoen voor jou in petto?

Mogelijk tropische temperaturen

De zomerse dagen zullen soms afgewisseld worden met wat regenachtige en koele dagen tussendoor, maar er staar in de tweede helft van de zomer óók een toename in het aantal zonnige, droge en warme dagen op de planning. In augustus kunnen de temperaturen volgens het weerplatform zelfs flink oplopen, met hier en daar een tropische dag. Waar je dan wél rekening mee moet houden, is dat de zomerse warmte kan omslaan in regen- en onweersbuien. Maar ach, het blíjft tenslotte Nederland en we genieten vooral van iedere zonnestraal waarmee we wél te maken krijgen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline.nl | Beeld: Unsplash