Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Juni gaat zonnig én warm van start: blijft het zomerachtige weer de rest van de maand aanhouden?

Juni gaat zonnig én warm van start: blijft het zomerachtige weer de rest van de maand aanhouden?

Juni gaat zonnig én warm van start: blijft het zomerachtige weer de rest van de maand aanhouden?

De lente was de afgelopen tijd ver te zoeken, maar inmiddels kunnen we ein-de-lijk genieten van veel zon en warme temperaturen. Helemaal nu de terrassen weer geopend zijn, hopen we natuurlijk dat het zomerachtige weer blijft aanhouden, maar is dat in juni ook het geval?

Weer juni 2021

Ons geduld werd flink op de proef gesteld, maar het kwik steeg de afgelopen dagen weer tot boven de twintig graden. Heerlijk vertoeven, helemaal met die zon erbij – of je nu op je balkon ligt te bakken of op het terras zit. Dit weer smaakt voor velen naar meer, maar of we dat ook krijgen, is nog maar de vraag. Het kan namelijk zomaar zijn dat de temperaturen weer gaan zakken in juni.

Goede start

In maart en april hadden we te maken met de noordenwind, waardoor het lenteweer helaas vaak uitbleef. In mei werd het niet bepaald beter, te wijten aan een westenwind die voor flink wat buien en koel weer zorgde. Juni is al meteen héél anders begonnen. De paraplu kan immers in de kast blijven en ook je jas is vandaag de dag een overbodige luxe. Daarentegen moet je vooral je zonnebril niet thuis laten en zéker niet vergeten om je in te smeren. Maar hoe is dat de rest van de maand?

Lees ook
De zomer tegemoet met een nieuwe coupe: voor de ‘paper cut bob’ wil je nú naar de kapper

Fris, maar droog

Volgens Weeronline ziet het ernaar uit dat de warme oostenwind níet de overhand gaat nemen in juni. In plaats daarvan moeten we rekening houden met veel noordenwind, die over het koude water van de Noordzee waait. Dit gaat er dan ook voor zorgen dat het frisjes aan kan voelen. Denk hierbij aan temperaturen van 15 graden aan de kust tot 20 graden in het zuidoosten van het land, die – zeker in het binnenland – gepaard gaan met flink wat wolkenvelden. Grote kans dat je nog wel een zomerjas kunt gebruiken, dus. Een jas met capuchon kun je overigens wél wat vaker in de kast laten hangen dan vorige maand.Naar verwachting wordt het in juni namelijk een stuk droger.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline.nl | Beeld: Getty Images