Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > De Koningsspelen komen eraan: met dít zonnige weer kunnen je kids aankomende vrijdag uit hun dak

De Koningsspelen komen eraan: met dít zonnige weer kunnen je kids aankomende vrijdag uit hun dak

De Koningsspelen komen eraan: met dít zonnige weer kunnen je kids aankomende vrijdag uit hun dak

Over precies een week vieren we alweer Koningsdag. Of nou ja, vieren… meer dan met een oranje tompouce op de bank zitten, wordt het waarschijnlijk niet. Afijn, voorafgaand aan de 54e verjaardag van Willem-Alexander vinden traditiegetrouw de Koningsspelen plaats, waaraan duizenden basisscholen meedoen. Aanstaande vrijdag is het zover, maar hoe wordt het weer die dag? 

Koningsspelen 2021

Dat april doet wat-ie wil, hebben we de afgelopen weken wel gemerkt. Van zonnestralen tot hagel en sneeuw: we hebben van alles voorbij zien komen. Voor de aankomende Koningsspelen is het hopen dat het mooi weer wordt, helemaal omdat de editie van vorig jaar was afgelast én de (buiten)activiteiten deze keer centraal staan.

Bewolkt, maar droog

Hoe het weer wordt aankomende vrijdag? Helaas overheerst de bewolking, maar always look on the bright side of life: het belooft in ieder geval droog te blijven, en zo nu en dan schijnt zelfs de zon. Door een noordenwind kan het overigens wel fris aanvoelen. Het kwik ligt op de dag van de Koningsspelen rond de 10 graden op de Waddeneilanden; in delen van Brabant, Gelderland en Limburg kan het tot 13 of 14 graden worden.

Lees ook
Tóch nog een feestje met Koningsdag: The Streamers live vanuit Paleis Noordeinde

Smeren, maar

Hoewel het ’s middags best lekker wordt (íets koeler dan normaal voor de tijd van het jaar), begint de dag met temperaturen onder de 10 graden en ligt de gevoelstemperatuur nog een tikkeltje lager. Maar vergis je niet: zonnebrandcrème is later op de dag geen overbodige luxe. De lentezon kan flink verraderlijk zijn en ook de komende dagen doe je er goed aan je huid te beschermen met een laagje SPF. De huid kan namelijk door een UV-index van 4 wél snel verbranden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline.nl | Beeld: Getty