Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Hè hè: dit weekend krijgen we eindelijk een zomerse opleving

Hè hè: dit weekend krijgen we eindelijk een zomerse opleving

Hè hè: dit  weekend krijgen we eindelijk een zomerse opleving

Zomer? Welke zomer, vraag je je nu wellicht af. Voor zonliefhebbers was het beknibbelen afgelopen maanden. Toch gloort er een beetje hoop aan de horizon: dit weekend kunnen we ons verheugen op temperaturen die oplopen tot 25 graden. 

Zomerse opleving

Op hittegolven hoeven we dit jaar niet meer te rekenen, maar het lijkt er wel degelijk op dat we nog een paar mooie zomerdagen in het verschiet hebben. Zaterdag en zondag zijn er flink zonnige perioden en kan het wel 25 graden worden. Nog meer goed nieuws: die zomerse opleving houdt aan tot na het weekend.

Eígenlijk was ons deze week ook al wat zon beloofd, maar die blijft uit door laaghangende bewolking die zich ophoudt boven de Noordzee. In juni en juli is de bewolking boven zee niet zo’n probleem omdat het wordt verdreven door de hitte in de tweede helft van de ochtend.

Onweersbuien

Omdat de nachten in september al langer zijn, krijgen wolken de kans zich verder uit te breiden voor ze verdreven worden door de zon. En omdat de zon lager aan de horizon staat, loopt de temperatuur ook niet meer erg hoog op.

Omdat de wind dit weekend draait, kunnen we ons eindelijk verheugen op meer zon en hogere temperaturen. Het blijft droog en de temperatuur loopt op tot tussen de 21 en de 25 graden. Pas in de loop van volgende week neemt de kans op regen- en onweersbuien weer toe. Kortom: wacht nog zeker een week met het opbergen van je zomeroutfits.

Oceaandepressies

Overigens wordt de rest van september bepaald niet om over naar huis te schrijven. Oceaandepressies kunnen zich snel richting ons uitspreiden tussen 6 en 27 september. Dat betekent wisselvalligheid. Eén ding is zeker: een warme nazomer zit er niet in. Hoogstens op een paar vriendelijke dagen tussen de lagedrukgebieden door. Enkeltje Dominicaanse Republiek, iemand?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: Getty