Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Dat wordt genieten: weekend met volop lenteweer voor de boeg

Dat wordt genieten: weekend met volop lenteweer voor de boeg

Dat wordt genieten: weekend met volop lenteweer voor de boeg

April doet wat-ie wil en dat hebben we gemerkt! Hoewel de maand in de lente valt, kregen we zomaar een aantal keer met sneeuw te maken. Hallo, april, zo zijn we niet getrouwd! Gelukkig kunnen we dit weekend opgelucht ademhalen: het wordt eindelijk lenteweer! Zo kunnen we flink wat zonuren verwachten.

Lenteweer op komst

Vrijdag was het nog wat frisjes. Afgelopen nacht daalde de temperatuur zelfs tot onder het vriespunt. Het is nog steeds aan de koude kant voor de tijd van het jaar, maar in het weekend wordt het beter. We worden namelijk voor ons wachten beloond met een paar graadjes erbij.

Komend weekend

Weer.nl beschrijft het weer voor het komende weekend als ‘vrij rustig lenteweer’. Kijk, daar doen we het voor. Zaterdag beginnen we de dag met gelijk flink wat zon. Er lijkt geen neerslag te gaan vallen. De temperaturen klimmen en in Limburg kan het zelfs 14 graden worden. Wij zeggen: zoek een zonnig plekje uit de wind op, drankje erbij en genieten maar!

De rest van de week

Zondag zijn de temperaturen vergelijkbaar en is de zon ook meteen volop aanwezig. Zondagmiddag is er wel wat meer bewolking, maar dat mag de pret niet drukken. Ook na het weekend blijft het zonnig en kruipt de temperatuur nog iets omhoog. Zo kan het maandag wel 16 graden worden en dinsdag zelfs 18! Die dinsdag is dan wel gelijk de warmste dag van de week, want woensdag neemt het weer iets af.

Lees ook
Komend weekend genieten van het zonnige lenteweer? Waarom je dít echt niet mag vergeten

Insmeren

Ga je dit weekend van de zon genieten? Vergeet je dan niet in te smeren! De lentezon kan flink verraderlijk zijn en ook de komende dagen doe je er goed aan je huid te beschermen met een laagje SPF. Vanaf vrijdag schijnt de zon namelijk zo krachtig dat je binnen mum van tijd kunt verbranden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weer.nl | Beeld: Pexels