Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Kom maar door met dat zonnetje: wanneer wordt het weer lente?

Kom maar door met dat zonnetje: wanneer wordt het weer lente?

Kom maar door met dat zonnetje: wanneer wordt het weer lente?

Een paar weken geleden konden we genieten van zonovergoten dagen en heerlijke temperaturen. Een perfect voorproefje op het nieuwe seizoen, maar wanneer breekt de lente nu écht aan? De eerste storm van 2021 hebben we immers al achter de rug en het grauwe weer van nu mag wat ons betreft ook wel weer verdwijnen. Meteorologen doen alvast een voorzichtige voorspelling.

Weer voorjaar 2021

Van schaatsen op natuurijs naar heerlijk lente-achtig weer met temperaturen richting de 20 graden naar zware windstoten en een hoop regen: in een maand tijd hebben we een nogal eh, uiteenlopend weerbeeld gezien. Waar we nu vooral reikhalzend naar uitkijken met z’n allen, is het zonnetje en naar buiten gaan zónder winterjas en paraplu. Maar wanneer kan dat weer?

Wisselvallig weer

Momenteel is het helaas nog wat wisselvallig en kunnen er dagelijks buien ontstaan, zo meldt Weeronline. Slecht weer is het daarmee niet, want gelukkig is er ook nog ruimte voor de zon én droge periodes. Zo kan het vandaag en morgen nog opklaren en ligt de temperatuur rond de 8 à 9 graden, wat volgens deskundigen heel normaal is voor de tijd van het jaar.

Nachtvorst

Of het na morgen weer een stukje beter wordt? Als we de voorspellingen mogen geloven, blijft het in elk geval vaker droog én komt de zon wat langere periodes om de hoek kijken. Wel zijn er dan stapelwolken en kan er soms alsnog een bui ontstaan, maar dat mag de pret niet drukken. Op sommige plaatsen belooft de zon namelijk flink te gaan schrijnen, waardoor de temperatuur nauwelijks verandert. Als je naar bed gaat, is een dikke pyjama overigens geen overbodige luxe. ’s Nachts wordt het namelijk weer wat kouder en vanaf donderdag neemt de kans op nachtvorst toe. Komend weekend kan het kwik in de nachten zakken naar -1 tot -3 graden, waardoor het ook ’s ochtends nog behoorlijk fris kan zijn.

Wanneer komt de lente terug?

We horen je denken: wanneer komt dat lenteweer nou weer terug? Volgens meteorologen kruipen de temperaturen richting het einde van maart weer omhoog. Het belooft tegen die tijd zo’n 10 tot 14 graden te worden, wat gemiddelde of net bovengemiddelde temperaturen zijn voor de tijd van het jaar. Nog steeds is er dan kans op enkele buien, maar het belooft grotendeels droog te blijven. En hoe zit het met de zon? Dat lijkt nog niet echt voorspelbaar te zijn. “Of het lekker weer wordt, zal afhangen van de hoeveelheid zon. In de zon is het prima weer om buiten te zijn. Mocht de hoeveelheid zon tegenvallen, lijkt het helemaal geen lente”, wordt geschreven op de website van Weeronline.

Lees ook
Kappersafspraak al gemaakt? Met déze nieuwe haartrend ben je helemaal klaar voor de lente

Droogte

Eerder werd al voorspeld dat maart al met al een droge maand zou worden. Geen straf als je een ommetje gaat maken (want: what else to do), maar voor de natuur is het wat minder fijn dat er weinig regen wordt voorspeld. In december en januari is er gelukkig behoorlijk wat gevallen, waardoor er deze maand nog weinig grote problemen zullen ontstaan. Maar blijft het droge weer aanhouden, kan dat in april en mei wél het geval zijn. Dus weergoden: een beetje nattigheid mag best, maar het liefst wél als de avondklok van kracht is en we de deur niet uit hoeven #fingerscrossed.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline.nl | Beeld: Getty Images