Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Waar kun je allemaal naar toe op 8 maart Internationale Vrouwendag?

Waar kun je allemaal naar toe op 8 maart Internationale Vrouwendag?

Waar kun je allemaal naar toe op 8 maart Internationale Vrouwendag?

Dinsdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Deze dag staat helemaal in het teken van vrouwen. Je kunt van je laten horen op Instagram, maar je kunt er ook op uit trekken. Wij zetten voor je op een rijtje wat er allemaal te doen is op de internationale dag van de vrouw.

Pakhuis de Zwijger – Amsterdam

Vanaf 19:00 kun je het gratis festival FemTopia bezoeken in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Hier kun je genieten van een avondvullend programma met workshops, een pitch-wedstrijd en de vertoning van documentaire Sisterhood. Daarnaast zijn er sprekers aanwezig, zoals VN-vrouwenvertegenwoordiger Enaam Ahmed Ali en activiste Marjan Sax.

Op de tweede verdieping bevindt zich de FemiMarkt. Hier kun je boeken en kunstwerken kopen van vrouwelijke schrijvers en kunstenaars. Ook kun je er dingen leren over abortus, seksueel grensoverschrijdend gedrag, sekswerk en andere belangrijke onderwerpen.

De Rotterdames route – Rotterdam

In Rotterdam kun je, op elk moment van de dag, een speciale vrouwenroute lopen. Al lopend door de Rotterdamse binnenstad krijg je te maken met tien ‘Rotterdames’. In de stad hangen namelijk tien QR-codes verspreid waardoor je de verhalen kunt scannen.

Haagse Vrouwendagen – Den Haag

Er is van alles te doen rondom het thema ‘vrouwen’ in Den Haag. Op 8 maart zelf zijn er bijvoorbeeld workshops en lezingen, in de Haagse stad maar ook online. De Haagse Vrouwendagen duren maar liefst tot en met 12 maart. Genoeg te doen dus!

Audiotour – Utrecht

Een audiotour via Soundcloud of Spotify, georganiseerd door de Universiteit van Utrecht, die je al lopend door de Utrechtse stad kunt beluisteren, maar ook lekker vanuit huis. Je hoort over het slavernijverleden van de stad, het verhaal van de vergeten koningin Hortense de Beauharnais en over Nadia Comvalius, de eerste zwarte vrouw die als arts afstudeerde in Utrecht.

Lees ook
Alles wat jij moet weten over Internationale Vrouwendag 2022

Webinar diversiteit – thuis

Ook vanuit huis kun je je natuurlijk bezighouden met Internationale Vrouwendag. De Sociaal Economische Raad organiseert namelijk een online bijeenkomst om 15:30 uur. In webinar ‘Diversiteit in de Top – Naar een succesvolle aanpak’ vertellen Nederlandse bedrijven over diversiteit in hun bedrijf en wat dat oplevert.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: GettyImages