Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Vrouwenteam van FC Barcelona breekt toeschouwersrecord: ‘De wedstrijd zal meisjes inspireren’

Vrouwenteam van FC Barcelona breekt toeschouwersrecord: ‘De wedstrijd zal meisjes inspireren’

Vrouwenteam van FC Barcelona breekt toeschouwersrecord: ‘De wedstrijd zal meisjes inspireren’

In Camp Nou, het voetbalstadion van FC Barcelona in, jawel, Barcelona, heeft het vrouwenteam van de Spaanse voetbalclub het toeschouwersrecord verbroken. Maar liefst 91.553 toeschouwers zagen hoe de vrouwen van FC Barcelona wonnen van Real Madrid met 5-2.

Toeschouwersaantal vrouwenwedstrijden

Camp Nou is het grootste voetbalstadion van Europa en heeft meer dan 99.000 plekken. Daar kwam het toeschouwersaantal van FC Barcelona Femení aardig in de buurt. Normaal gesproken is dat aantal niet zo gek, maar voor een vrouwenwedstrijd is het een unicum. Vrouwenvoetbal is nog steeds een stuk minder populair dan het mannenvoetbal.

Het eerdere record stond op 60.739 bezoekers. Dat was drie jaar geleden bij een clubwedstrijd tussen Atlético Madrid en Barcelona. Wereldwijd is het record alweer een hele tijd geleden, namelijk in 1999. Tijdens de WK-finale van de Verenigde Staten en China waren 90.185 toeschouwers. De VS werd toen wereldkampioen.

Lees ook
Altijd al willen weten: dit is waarom broekzakken van vrouwen kleiner zijn dan die van mannen

Begin van een nieuw tijdperk

Alèxia Putellas, aanvoerder van Barcelona Femení, sprak over het begin van een nieuw tijdperk. “De wedstrijd zal velen, vooral meisjes inspireren, waar in de toekomst de vruchten van geplukt kunnen worden”, zei ze voor de wedstrijd. De Catalaanse voetbalclub investeert al sinds 2015 in de vrouwentak van Barcelona. Vrouwen krijgen sinds zeven jaar dezelfde faciliteiten als de mannelijke voetbalspelers.

Tot nu toe speelde FC Barcelona Femení pas een keer in Camp Nou. Helaas waren er toen geen toeschouwers vanwege de coronacrisis. Echter doet zich eind april weer een nieuwe kans aan om het stadion weer vol te krijgen. Het bestuur van de club denkt er namelijk over na om tijdens de halve finales eind april de deuren van Camp Nou weer te openen voor de voetbalsters.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD, NOS | Beeld: Getty Images