Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Wereldrecord baby’s: vrouw uit Zuid-Afrika bevalt van een tienling

Wereldrecord baby’s: vrouw uit Zuid-Afrika bevalt van een tienling

Wereldrecord baby’s: vrouw uit Zuid-Afrika bevalt van een tienling

In maart beviel er al een vrouw uit Mali van een negenling, maar haar record is nu verbroken. De 37-jarige Gosiame Thamara Sithole uit Zuid-Afrika is namelijk maandag bevallen van een tienling.

‘Ik geloofde het niet’

Stel je voor: je bent zwanger, gaat naar het ziekenhuis en hoort dat het een meerling is. Op zich al even slikken. Gosiame hoorde dat het een zesling zou zijn – nog een paar keer extra slikken. In eerste instantie geloofde de mommy to be het dan ook niet. Zeker niet, omdat ze al een tweeling van zes jaar oud thuis had rondlopen. “Zelfs toen ik naar de scans keek, geloofde ik het niet”, vertelde ze.

Nóg twee kloppende hartjes

Gedurende de zwangerschap werd het aantal baby’s bijgesteld naar acht. Er bleken er twee verstopt te zitten achter de zes broertjes en zusjes. En toen, na 29 weken zwangerschap, waren er op de echo nóg twee kloppende hartjes te zien. Tien baby’s, waarvan zeven jongens en drie meisjes. Zo’n zwangerschap levert extra complicaties op, zowel voor moeder als kind, dus toen het ziekenhuis erachter kwam dat het om tien in plaats van acht baby’s ging, moesten ze meteen ter wereld komen. Met een keizersnee zijn ze gehaald en volgens het ziekenhuis maken de moeder én al haar kinderen het goed. Wel moeten de kleintjes de komende maanden de couveuse in, omdat ze twee maanden te vroeg geboren zijn.

Lees ook:
Twee keer nadenken, please: déze 5 dingen zou je nooit tegen een zwangere vrouw mogen zeggen

Reactie vader

Teboho Tsotetsi, de vader van de tien baby’s, was emotioneel, zo liet hij weten aan het dagblad Pretoria News: “Ze was zeven maanden en zeven dagen zwanger. Ik ben blij, ik ben emotioneel. Ik kan niet veel zeggen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Getty Images