Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Veel BN’ers uiten kritiek op nieuwe coronamaatregelen voor de cultuursector

Veel BN’ers uiten kritiek op nieuwe coronamaatregelen voor de cultuursector

Veel BN’ers uiten kritiek op nieuwe coronamaatregelen voor de cultuursector

Theaters, concertzalen en musea mogen weer open tot 22:00 uur. Echter is de cultuursector niet heel blij met deze versoepelingen. Er werd gehoopt op een eindtijd van 23:00 uur. Bij theatervoorstellingen en bioscoopfilms is een sluitingstijd van 22:00 uur namelijk best vroeg. Ook komt er kritiek op het maximale aantal bezoekers dat is toegestaan.

Anderhalve meter afstand

Walter Drenth van Stage Entertainment, van musicals zoals Aladdin en Hij gelooft in mij, vertelt aan AD dat hij hoopt dat de afstandsregel nog teruggetrokken wordt. “De anderhalve meter afstand komt feitelijk neer op zaalbezettingen van twintig tot dertig procent en dat is voor vele vrije theaterproducenten verliesgevend. Deze ‘versoepeling’ brengt ons geen stap verder en betekent in en feite een verlenging van de lockdown”, zegt hij in AD.

Volgens Drenth is het veilig genoeg om de theaters weer te openen zonder vroege sluitingstijd en zonder verplichte anderhalve meter afstand. “Er is een strenge handhaving op QR-codes in combinatie met ID-bewijs, bezoekers worden geplaceerd, er is uitstekende ventilatie en voldoende ruimte om afstand te houden”, aldus Drenth.

Lees ook:
Dat is pech: zoveel procent van de mensen raakt voor de tweede keer besmet met corona

BN’ers

De 3J’s zijn ook niet te spreken over de versoepelingen. Zo schrijft frontzanger Jan Dulles op Instagram: “Aan de mensen die ons willen feliciteren met het heropenen van de theaters: Doe geen moeite! Theaters voor 1/3e open is voor ons niet te doen. Onze theatertour gaat NIET beginnen.” Ook Nick en Simon plaatsen een soortgelijk bericht op hun Instagram.

Tekst gaat verder onder de Instagramstory.

Daarnaast is Fred van Leer niet blij met nieuwe coronamaatregelen en dat is een understatement. Hij plaatst een foto op Instagram waar hij zijn middelvinger opsteekt. Waarom hij kwaad is? “Omdat we nu ineens de 1,5 meter terugbrengen in het theater en dan kan ik helaas niet spelen, want ik ben overal uitverkocht”, schrijft hij bij de post.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fred van Leer (@fredvanleer)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD, Instagram | Beeld: GettyImages