Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Regenjassen klaar? ‘Vanaf donderdag begint gevoelsmatig de herfst al’

Regenjassen klaar? ‘Vanaf donderdag begint gevoelsmatig de herfst al’

Regenjassen klaar? ‘Vanaf donderdag begint gevoelsmatig de herfst al’

Voor wie nog hoopvol smacht naar een Indian Summer: helaas lijkt ’t gewoon een oerHollandse nazomer te worden. Met regen en wind, kou en nattigheid, zeg maar.

Want vanaf donderdag ‘begint gevoelsmatig de herfst al’, zeggen meteorologen.

Nog even genieten

Donderdag komen er meer buien onze kant op en kwakkelt het kwik naar een graad of 18. Niet bepaald warm voor de tijd van het jaar. Daarnaast blijft het lekker hangen, dat mindere weer: het hele weekend is er veel kans op een bui. Gelukkig kunnen we in de dagen vooraf nog wél genieten van mooi zonnig weer. Maandag, dinsdag en woensdag is het lekker toeven met een graad of 23 en zon en wolkjes.

Lees ook
Tessa: ‘En dan zegt iemand ‘hoi meisje’ tegen mijn zoon’

Pakken maar

Maar vanaf donderdag is het gewoon een beetje kwakkelen. Een beetje half-half. Niet echt zomer meer, en eigenlijk gewoon een klein begin van de herfst. Lagedrukgebieden komen onze kant op met koele lucht. Daardoor is de neerslagkans dagelijks ook groot, al zullen er ook grotendeels droge dagdelen zijn met zon. De maxima liggen rond 19 graden. Zonnige herfstdagen? Nou ja, het is wat het is. Laten we elke straal zon maar pakken die we kunnen – en die regenjassen vast klaar leggen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Weerplaza, Weeronline | Beeld: Getty