Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Goed nieuws: je krijgt binnenkort weer vakantiegeld, maar hoeveel en wanneer eigenlijk?

Goed nieuws: je krijgt binnenkort weer vakantiegeld, maar hoeveel en wanneer eigenlijk?

Goed nieuws: je krijgt binnenkort weer vakantiegeld, maar hoeveel en wanneer eigenlijk?

Eind mei is het weer zover, dan wordt ons vakantiegeld gestort. Finally! Een extraatje dat we goed kunnen gebruiken. Maar hoeveel krijgen we precies en hoeveel belasting betalen we erover? 

Vakantiebijslag

Al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog krijgen we ieder jaar rond de maanden mei en juni een extra som geld. Vakantiegeld noemen de meesten het. Maar die benaming is juridisch gezien eigenlijk niet correct. In de Wet minimumloon en minimum vakantiebijslag, wordt vakantiegeld aangeduid als ‘vakantiebijslag’. Vakantiebijslag is het geld dat je van je werkgever doorbetaald krijgt als je bijvoorbeeld twee weken op vakantie gaat.

Iedereen met een arbeidscontract, een uitkering of een contract als uitzendkracht heeft recht op vakantiebijslag. De jaarlijkse uitbetaling in mei/juni geldt niet voor iedere werkgever. Werkgevers kunnen er namelijk ook voor kiezen hun werknemers maandelijks vakantiebijslag uit te betalen. Je merkt er dan minder van, omdat je het bedrag niet in één keer krijgt, maar krijgt evenveel als bij een eenmalige betaling. Werkgevers kunnen zelf bepalen wanneer ze vakantiebijslag uitbetalen. De enige voorwaarde is dat alle werknemers uiterlijk in juni hun vakantiegeld hebben ontvangen.

Hoeveel?

Maar waar wordt de hoeveelheid van jouw vakantiegeld op gebaseerd? Al sinds 1968 is vastgesteld dat vakantiebijslag minimaal 8% van het brutoloon omvat. Waar jouw vakantiebijslag uit bestaat hangt af van jouw arbeidsvoorwaarden. Het is daarom goed om in je contract te kijken wat er is afgesproken.

Samenstelling

Werkgevers kunnen de vakantiebijslag op verschillende manieren samenstellen. Zo kunnen ze ervoor kiezen een peilmaand te nemen. Dat houdt in dat ze het brutoloon van de maand mei nemen, hierover 8% berekenen en dit keer twaalf doen. Ook kan het zo zijn dat je werkgever van 1 juni tot 1 juni iedere maand 8% van jouw brutoloon spaart. Dit is het makkelijkst als je een stabiel inkomen hebt.

Met deze berekeningen wordt de bruto vakantiebijslag berekend. Hier wordt nog belasting op ingehouden. Die ingehouden belasting kan flink oplopen. Dat heeft te maken met een correctie op de heffingskortingen, deze zijn inkomensafhankelijk. Hoe meer je verdient, hoe minder kortingen je krijgt. De vakantiebijslag verhoogt je inkomen, dus dalen je kortingen.

Lees ook
Vakantie boeken? Naar deze locatie moet je reizen volgens je sterrenbeeld

Uitzonderingen

Hoe zit het als je tussentijds uit dienst gaat? Dan krijg de berekende vakantiebijslag over jouw gewerkte maanden alsnog uitbetaald. Wanneer je bij een nieuwe werkgever begint bouw je vanaf dat moment daar weer vakantiebijslag op.

De vakantiebijslag wordt steeds minder populair. Dit komt door de opkomst van individuele keuzebudgetten, waarmee je jouw extra inkomsten kunt personaliseren. Veel cao’s maken hier gebruik van. Bedrijven kiezen ervoor om het vakantiegeld op te slaan in een apart potje waar werknemers gebruik van kunnen maken, op de momenten dat ze het echt nodig hebben. Maar niks moet! Dus ga jij toch liever voor je oude vertrouwde extraatje in mei, dan kan dat ook altijd nog.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Gettyimages