Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Zo gaat het nu met mishandelde Frédérique: ‘Herstel heeft nog jaren nodig’

Zo gaat het nu met mishandelde Frédérique: ‘Herstel heeft nog jaren nodig’

Zo gaat het nu met mishandelde Frédérique: ‘Herstel heeft nog jaren nodig’

Het is vandaag twee weken geleden dat Frédérique (14) in de wijk Westwijk in Amstelveen liep en werd aangevallen door een jongen van haar leeftijd. Ze eindigde zwaargewond in het ziekenhuis. Vanaf het begin liet ze al luid en duidelijk horen dat iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn. Maar hoe gaat het nu met haar? 

Nietsvermoedend

Op maandag 26 juli liep Frédérique nietsvermoedend door de wijk Westwijk in Amstelveen, totdat ze werd aangesproken door een groepje jonge jongens. Ze vroegen haar of zij een jongen of een meisje is. Op die vraag antwoord ze: “Ik mag zijn wie ik wil zijn, wat doet het ertoe?”

Aanval

De jongens bleven maar doorvragen en Frédérique gaf steeds maar geen antwoord. Uiteindelijk zorgde dat ervoor dat de jongens haar aanvielen. Aan die aanval hield Frédérique een gebroken kaak, neus en tanden over.

Update

Nu zijn we twee weken verder en geeft de vader van Frédérique, Paul Brink, een update over de situatie. Op LinkedIn plaatst Paul een bericht: “In minder dan één week heeft de fysieke pijn die Frédérique voelde plaats gemaakt voor kracht, verbondenheid en bovenal positiviteit. Niet alleen voor Frédérique maar voor velen van ons allemaal.”

Lang herstel

Ook laat hij weten dat het naar omstandigheden goed gaat met zijn dochter. Ze heeft wel een lang herstel nodig. “Momenteel gaat het goed met Frédérique, zeer goed zelfs, alhoewel zij kampt met fysieke ongemakken van de aanval en nog jarenlang hiervoor zal moeten worden behandeld. De dagen na de aanval op haar (en de symbolische aanval op vele anderen) is ze gegroeid naar een nog krachtigere persoonlijkheid. Ze voelt rust en liefde van de steun van u allen van over de gehele wereld.”

Trots op de foto

De foto die twee weken geleden op het internet verscheen met een toegetakelde Frédérique, heeft bijna iedere Nederlander inmiddels wel gezien. Nu is er een nieuwe foto waar ze weer lacht en trots op kijkt. Alleen kun je nog goed aan haar neus zien hoe heftig de aanval geweest is. “Die staat een beetje scheef. Ook haar tanden hebben nog een jarenlang herstel nodig”, verteld haar vader aan  RTL Nieuws.

De tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Paul Brink (@neroamsterdam)

Aangifte

Frédérique en haar vader zijn niet boos. “Ik kan wel boos zijn, maar dat is negatieve energie. Daar hebben we niets aan”, verteld Paul. Ze hebben wel aangifte gedaan en één van de jongens werd ook gevonden. Toch zien Frédérique en haar vader niets in een strenge straf voor de jongen. “Een jochie is het nog”, verteld Paul. “Wat heb ik daaraan? Het is intens verdrietig.”

Lees ook
Massale steun van BN’ers voor wegens geslacht ernstig mishandelde Frédérique (14)

Wees een Frédérique

Het bericht wat Paul plaatste sluit hij af met: “Beantwoord kwaad- of onwetendheid niet met wrok of wraak. Toon compassie, toon tolerantie. Creëer een betere wereld. Wees een vader, wees een moeder, wees een familielid of wees een vriend naar uw naasten ongeacht uw verschillen. Wees jezelf, wees liefdevol, wees trots. Wees een Frédérique.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle,RTL Nieuws | Beeld: Pexels