Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Twitterend Nederland mist Irma Sluis nú al na voorlopig laatste persco: ‘Toch wel een momentje dit’

Twitterend Nederland mist Irma Sluis nú al na voorlopig laatste persco: ‘Toch wel een momentje dit’

Twitterend Nederland mist Irma Sluis nú al na voorlopig laatste persco: ‘Toch wel een momentje dit’

Woensdagavond was de voorlopig laatste coronapersconferentie. Dat betekent ook dat doventolk Irma Sluis, die tijdens de coronacrisis plotsklaps een bekende Nederlander werd dankzij haar tolkwerk bij de persconferenties van premier Mark Rutte, tot groot verdriet van twitterend Nederland uit beeld verdwijnt.

Bedankt, Irma Sluis

Sluis werd ook woensdag weer geprezen op social media. “Je was de ster van de persconferenties!”, luidde het, naast veel bedankjes voor de afgelopen maanden. “Wel jammer dat we nu ook Irma moeten missen. Kunnen we niet vragen of ze gewoon elke week een halfuurtje mag komen”, opperde een twitteraar. “Geen spreekkoren in het stadion. Nou, dan doen we dat toch gewoon in gebarentaal!”, suggereerde een ander. Meermaals werd woensdagavond voorgesteld ‘Irma bedankt’ te zingen.

Bloemen

Niet alleen op Twitter werd waardering uitgesproken voor het werk van Sluis en haar collega Corine Koolhof. Na afloop van de persconferentie werden de gebarentolken in het zonnetje gezet door Rutte en minister Hugo de Jonge. Voor beiden stond een bos bloemen klaar, die geheel volgens de coronamaatregelen op afstand werd overhandigd.

Lees ook
Irma Sluis in één klap veranderd in bekende Nederlander: ‘Ik heb daar nooit om gevraagd’

Plots een BN’er

Sinds de persconferenties rondom het coronavirus is er niemand meer die niét weet wie Irma Sluis is. Vooral dankzij Twitter werd de gebarentolk bekend; haar gebaren, zoals dat voor hamsteren, werden veelvuldig gedeeld op social media. Maar op alle bekendheid en aandacht die aan een BN’er kleeft, zat de gebarentolk niet echt te wachten. “Ik heb daar nooit om gevraagd. Het was ook eigenlijk toeval dat ik op de persconferenties van Rutte ben gezet, dat was alleen omdat ik in Den Haag woon”, gaf ze in mei toe aan BuzzE. “Ik had al die aandacht ook niet gewild of verwacht.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP, Twitter