Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Twee seizoenen in twee dagen? Dít wordt het weer tijdens dit Moederdag-weekend

Twee seizoenen in twee dagen? Dít wordt het weer tijdens dit Moederdag-weekend

Twee seizoenen in twee dagen? Dít wordt het weer tijdens dit Moederdag-weekend

De best mogelijke situatie zou zijn dat we met twintig plus graden lekker in de tuin of op een terrasje kunnen gaan zitten. Maar we weten inmiddels ook dat Nederland maar een apart land is qua weersomstandigheden. Laatst kregen we zelfs te maken met ongeveer vier seizoenen in één week en het lijkt erop dat we dit Moederdag-weekend wéér wat weerswisselingen gaan krijgen.

Weersverwachting Moederdag 2021

Zoals ik net al ongeveer zei, zou het toch een potje fantastisch zijn als we lekker buiten met onze beentjes in de zon en een lekker drankje erbij in de tuin konden zitten. Helaas laat dat nog even op zich wachten. De afgelopen week hadden we niet zoveel geluk met het weer want *regen*. Maar het ziet er naar uit dat we een lichte verbetering gaan zien vanaf dit weekend.

Regenachtige dag

‘Regenachtige dag’ klinkt niet echt gezellig, maar voordat het beter wordt, wordt het altijd eerst even wat slechter. Zaterdag gaan we dus een redelijk ‘slechte’ dag krijgen. Het lijkt een grijze dag te worden met vooral in de middag wat buien. Tegen de avond zal de temperatuur dan wel weer stijgen naar ongeveer dertien tot zestien graden.

Zomers warme moederdag

En achter de regen schijnt dus blijkbaar echt de zon want de volgende dag, op Moederdag, zal het waarschijnlijk een zomers warme dag worden. Het kan namelijk wel tussen de 23 en 26 graden worden. Wel zouden we rekening moeten houden met een eventuele (onweers)bui. Maar goed, dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Moederdag zou de warmste dag van 2021 tot dusver moeten zijn.

Oppassen met zonnen

Hoe graag we ook weer heerlijk van en in de zon willen genieten, toch wil weeronline.nl ons wel meegeven uit te kijken met zonnen. Vooral in de middag. Want met een zonkracht van zes op het midden van de dag, kun je al binnen het half uur verbranden.

Lees ook
Support the oceans: je kunt nu zélf koraal uit de bedreigde koraalriffen adopteren

De week erna

Told you dat we eindelijk weer betere weersomstandigheden kunnen verwachten: de week na Moederdag zal het aanzienlijk tussen de vijftien en twintig graden blijven en hebben we een stuk minder last van al die herfstige buien. Natuurlijk is het weer nog steeds veranderlijk als… het weer, en moeten we het per dag maar afwachten wat het gaat worden. Wat wél zeker is, is dat we in ieder geval wel heel veel zin hebben in de zomer en het heerlijke zonnige weer.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: weeronline.nl | Beeld: Getty