Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Zorgen om toename mobielgebruik in verkeer: komt dit door de vele online vergaderingen?

Zorgen om toename mobielgebruik in verkeer: komt dit door de vele online vergaderingen?

Zorgen om toename mobielgebruik in verkeer: komt dit door de vele online vergaderingen?

Interpolis vindt het verontrustend dat er een toenemend gebruik is van mobieltjes in het verkeer. Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD). Zeker 71 van de 100 verkeersdeelnemers maakt weleens gebruik van zijn of haar telefoon tijdens het rijden.

Toename mobielgebruik 

De stijging van het gebruik van een mobieltje tijdens deelneming aan het verkeer is vooral merkbaar bij automobilisten. In 2017 belde 62% achter het stuur, in 2021 is dat aantal gestegen naar 70%. Volgens verzekeraar Interpolis kan dit aantal verhoogd zijn doordat er veel online vergaderd wordt. Bijvoorbeeld via apps als Zoom en Teams. Ook achter het stuur nemen mensen deel aan online vergaderingen.

Lees ook
Opvallend: thuiswerken blijft erg geliefd, vooral onder treinreizigers

Meer verkeersongevallen

Volgens het FD blijkt uit gegevens van Smart Traffic Accident Reporting (STAR) dat er in de eerste maanden van 2022 meer ongelukken zijn gebeurd dan in diezelfde periode in 2021. STAR is een samenwerkingsverband van politie, overheid, ANWB en andere organisaties die betrokken zijn.

Chantal Vergouw, directievoorzitter van Interpolis, zegt: “In 68% van de verkeersongevallen speelt afleiding de hoofdrol en binnen die categorie is de smartphone in vier van de vijf gevallen de oorzaak.” Vergouw zegt dat de ruim zeshonderd doden en twintigduizend ernstig gewonden de samenleving gemiddeld 17 miljard euro per jaar kosten. Daarnaast is het leed volgens haar niet in cijfers uit te drukken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Getty Images