Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Tienduizenden mensen tekenen petitie tegen minnares van Poetin in Zwitserland

Tienduizenden mensen tekenen petitie tegen minnares van Poetin in Zwitserland

Tienduizenden mensen tekenen petitie tegen minnares van Poetin in Zwitserland

Alina Kabaeva (38), de minnares van Vladimir Poetin (69), verblijft in Zwitserland. Echter is niet iedereen het daarmee eens. Meer dan 56.000 mensen hebben inmiddels een petitie ondertekend om haar het land uit te krijgen. De petitie beschrijft Kabaeva als ‘de vrouw van een misleidende dictator’.

Petitie

De petitie staat op de website change.org in het Frans, Duits en Engels. De eis is om Kabaeva’s recht om in Zwitserland te verblijven te onderzoeken. Zwitsers worden opgeroepen om na te denken over het feit of Kabaeva gerechtvaardigd is om in hun land te wonen.

Lees ook
Poetin brengt zijn geheime liefde en kinderen veilig onder in Zwitserland

Relatie

Sinds 2008 wordt er regelmatig gedacht dat Kabaeva een romantische relatie met Poetin heeft. In 2015 dook zij eerder op in het Zwitserse nieuws. Ze beviel toen van een dochter in Lugano, een grote stad in Zuid-Zwitserland. Poetin zou de vader zijn, werd overal gedacht.

Er doen geruchten de ronde dat Kabaeva minimaal drie kinderen heeft met Poetin. Eentje daarvan zou geboren zijn in een exclusieve privékliniek in Zwitserland. Kabaeva en haar kinderen zouden inmiddels officieel inwoners van Zwitserland zijn geworden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Times | Beeld: BrunoPress, Getty Images