Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > De ’thuiswerkwet’ is van kracht sinds vorige week, maar wat houdt het in?

De ’thuiswerkwet’ is van kracht sinds vorige week, maar wat houdt het in?

De ’thuiswerkwet’ is van kracht sinds vorige week, maar wat houdt het in?

Op 5 juli heeft de Tweede Kamer een wetsvoorstel van D66 en Groenlinks aangenomen dat het makkelijker moet maken voor werknemers om deeltijd thuis te werken. Maar wat houdt deze thuiswerkwet precies in?

Thuiswerkwet

Het voorstel van de thuiswerkwet van D66 en Groenlinks is vorige week aangenomen door de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel genaamd ‘Werken waar je wilt’ maakt het mogelijk voor werknemers om meer thuis te werken als ze dat willen. Dus als een werknemer graag één of meerdere dagen thuis wil werken, dan moeten werkgevers dat serieus overwegen.

Voor het wetsvoorstel werd aangenomen, kon hybride werken ook met de werkgever besproken worden, maar nu moeten werkgevers ook echt goede argumenten geven waarom ze dit wel of niet goedkeuren.

Lees ook
Uit onderzoek blijkt dat vooral vrouwen zich zorgen maken over de oververhitte woningmarkt

Voordelen van thuiswerken

Thuiswerken is steeds normaler geworden door de coronacrisis. En ook nu corona een minder groot probleem is, zijn veel mensen geïnteresseerd in (deels) thuiswerken.

“Vaak is het helemaal niet nodig om een uur in de file te staan om naar je werk te gaan. Soms kun je thuis extra goed concentreren en de administratie bijwerken, en dan ook de deur open doen voor de loodgieter”, aldus D66-Kamerlid Steven van Weyenberg. “Er kan veel meer dan we nu denken, het scheelt files en het maakt de balans tussen werken en privé beter voor werknemers. En een blije werknemer is weer goed voor de werkgever.”

Ook Senna Matoug van Groenlinks vindt dat hybride werken veel voordelen heeft. “Het geeft hen de mogelijkheid een betere balans te vinden tussen werk en privé en reistijd te verkleinen. Daarom is deze wet voor hen een belangrijke stap.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Metronieuws, RTL Nieuws | Beeld: Brunopress