Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Terrassen weer open? Burgemeesters steunen oproep Halsema

Terrassen weer open? Burgemeesters steunen oproep Halsema

Terrassen weer open? Burgemeesters steunen oproep Halsema

Dankzij het prachtige weer van afgelopen dagen, gingen we er massaal op uit. Vooral de parken zaten afgelopen dagen overvol. Burgemeester Femke Halsema pleit daarom voor het heropenen van de terrassen, ook de burgemeesters van Rotterdam, Den Haag en Utrecht steunen haar oproep.

Openen terrassen

Femke Halsema wil dat de terrassen weer open gaan: “Ik zie namelijk veel liever dat mensen een beetje geordend op een terras gaan zitten, in plaats van met duizend mensen in het Vondelpark”, vertelde Halsema vrijdag bij Beau. Ze vervolgt: “De drukte is er toch wel, op de terrassen kan het nog in goede banen worden geleid.”

‘Niet meer uit te leggen’

Ook de burgemeesters van Rotterdam, Den Haag en Utrecht steunen de oproep van hun collega. Zo laat de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb weten: “Het is niet meer uit te leggen dat mensen wel op een kleedje met een fles rosé op het gras gaan zitten bij Hotel New York, maar dat de horeca de terrassen niet mag openen.”

De Utrechtse burgemeester Dijkstra sluit zich er ook bij aan: “Als de terrassen open gaan, geeft dit de mensen letterlijk de ruimte om op een verantwoorde manier erop uit te gaan.”

Drukte in parken

Door de drukte afgelopen week, met name in de parken, konden mensen geen voldoende afstand houden. Dinsdag werden daarom twee parken in Utrecht ontruimd en daarna werd het Vondelpark leeggehaald door de politie.

Lees ook:
Lekker bijgekleurd vandaag? Pak dan nu je winterjas maar weer: het wordt koud en kan zélfs gaan sneeuwen

Coronabesmettingen buitenlucht

Toch is de kans op besmetting in de buitenlucht veel kleiner dan binnen. Dit komt doordat het buiten waait en er meer luchtstroom is dan binnen. Dit zorgt er dus voor dat de kans kleiner is dat je virusdeeltjes inademt. Ook dankzij het uv-licht, van die fijne zonnestralen, is de kans op besmetting in de buitenlucht kleiner. Door de straling overleven de virusdeeltjes namelijk minder lang.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS | Beeld: Getty Images