Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Streefbedrag voor baby Jayme nu écht binnen: ‘We hebben er geen woorden voor’

Streefbedrag voor baby Jayme nu écht binnen: ‘We hebben er geen woorden voor’

Streefbedrag voor baby Jayme nu écht binnen: ‘We hebben er geen woorden voor’

Eind mei kwam het geweldige nieuws dat er 1,9 miljoen euro opgehaald is voor baby Jayme. Met het bedrag kon het levensreddende en tegelijkertijd duurste medicijn ter wereld worden bekostigd, maar dat bleek niet voldoende om ook daadwerkelijk de behandeling te kunnen starten. Team Jayme bleef strijden en nu kwam dan eindelijk het verlossende woord: het streefbedrag van ruim 2,1 miljoen euro is behaald.

Streefbedrag baby Jayme behaald

Team Jayme deelt het nieuws op Facebook en Instagram. “We hebben de honderd procent behaald! Wow! Wat zijn we blij dat we eindelijk kunnen zeggen dat we de honderd procent van het streefbedrag voor Jayme’s behandeling behaald hebben! Het onmogelijke is mogelijk geworden en dat allemaal dankzij jullie steun!”

Dankbaar

Team Jayme is enorm dankbaar voor alle steun en alle acties die zijn opgezet om geld op te halen. “Vanaf het moment dat we begin februari begonnen met deze ongelooflijke strijd, stonden jullie naast ons en achter ons. Jullie waren degenen die ons verhaal bleven delen en geweldige acties bedachten om geld op te halen. Jullie waren degenen die ons bleven steunen ook toen het minder ging met Jayme en bleek dat er meer geld nodig was.”

Lees ook
Jim Bakkum en Glennis Grace brengen duet uit voor zieke baby Jayme

Budapest

In mei werd bekend dat het streefbedrag van 1,9 miljoen euro binnen was, maar omdat Jayme niet in Nederland behandeld kan worden, was er meer geld nodig. Met het behaalde bedrag kan Jayme nu in het Bethesda Ziekenhuis in Budapest worden behandeld. Het is nog even wachten op onderzoeksresultaten van onder meer een longfoto, antistoffentest en bloedonderzoek. Als deze resultaten goed zijn, kan Jayme binnenkort naar Hongarije.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

We hebben de 100% behaald! Wow! Wat zijn we blij dat we eindelijk kunnen zeggen dat we de 100% van het streefbedrag voor Jayme’s behandeling behaald hebben! Het onmogelijke is mogelijk geworden en dat allemaal dankzij jullie steun! Vanaf het moment dat we begin februari begonnen met deze ongelooflijke strijd, stonden jullie naast ons en achter ons. Jullie waren degenen die ons verhaal bleven delen en geweldige acties bedachten om geld op te halen. Jullie waren degenen die ons bleven steunen ook toen het minder ging met Jayme en bleek dat er meer geld nodig was. We hebben er geen woorden voor. We zijn jullie zo dankbaar! Het volledige bedrag voor de behandeling van Jayme is binnen en zodra de onderzoeksresultaten binnen zijn kan de reis naar Hongarije gepland worden. Wat zijn we blij dat we er eindelijk zijn!

Een bericht gedeeld door Team Jayme (@teamjayme2020) op

Spinale Musculaire Atrofie

Jayme, die op 24 mei zijn eerste verjaardag vierde, lijdt aan Spinale Musculaire Atrofie (SMA) type 1, een ernstige spierziekte die zich bij de geboorte of vlak daarna openbaart. De ziekte leidt tot een toenemende mate van spierverlamming die zelfs zo snel kan gaan dat de meeste kindjes – in Nederland zo’n twintig per jaar – al voor hun tweede levensjaar komen te overlijden. In Jayme’s geval kwamen zijn ouders er pas achter toen hij zeven maanden oud was.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Jayme had een goede dag vandaag! Mama Arwen vertelt: “Elke dag oefenen we met Jayme op het speelkleed en in zijn stoel en hij doet het heel erg goed! Vanmiddag werden we om 15.00 uur in het ziekenhuis verwacht. Daar kreeg Jayme allemaal onderzoekjes. Er werd bloed en urine afgenomen en een kweek uit zijn neus en keel. Ook moest er een longfoto gemaakt worden. Met een beetje geluk hebben we donderdag alle uitslagen. Hopelijk ook die van de antistoffentest die vorige week al is afgenomen. Dan kunnen we echt afspraken maken met Hongarije over wanneer we komen, maar als de uitslagen goed zijn kan dit al heel erg snel zijn!” Wij hopen met Jayme en zijn ouders mee! Jullie ook? We proberen vanavond nog een update te geven over de donatie stand, dus hou ons in de gaten! https://teamjayme.nl/doneren

Een bericht gedeeld door Team Jayme (@teamjayme2020) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Afgelopen zaterdag gingen Jim, Bettina en tante Varda live op Instagram om vragen te beantwoorden! Het was een succesvolle actie! Heel toevallig kreeg Jayme diezelfde dag van ontzettend lieve mensen een pakketje opgestuurd: knuffelpop Jim is vanaf nu de nieuwe aanwinst van Jayme’s knuffelfamilie. Wij hopen dat jullie allemaal een fijn weekend gehad hebben en dat we een week volgorde nieuws gaan krijgen! Dinsdag gaat Jayme opnieuw naar het ziekenhuis om bloed te prikken en we hopen einde van de week de resultaten te hebben. Duimen jullie met ons mee? Hebben jullie ook de laatste stand al gezien op de website? We zitten al over de 2.196.000 euro en hoeven dus nog minder dan 2000,- euro! Aanstaande donderdag moet de factuur voor de behandeling betaald zijn, dus we hopen vanmiddag het goede nieuws te kunnen delen dat we er zijn! Doneren kan via https://teamjayme.nl/doneren of door KAARSJE te sms’en naar 4004.

Een bericht gedeeld door Team Jayme (@teamjayme2020) op

Bron: AD.nl | Beeld: Team Jayme