Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Zet je schrap, de eerste storm van 2021 komt eraan: ‘Windstoten tot wel 115 km per uur’

Zet je schrap, de eerste storm van 2021 komt eraan: ‘Windstoten tot wel 115 km per uur’

Zet je schrap, de eerste storm van 2021 komt eraan: ‘Windstoten tot wel 115 km per uur’

Het oogt buiten grijs, maar wel vrij kalm. Prima weer voor de zoveelste coronawandeling, dus. Later deze week kun je je 10.000 stappen echter beter binnen proberen te halen (#uitdaging), want het gaat behoorlijk onstuimig worden. Met name donderdag wordt een woest dagje, waarop we waarschijnlijk te maken krijgen met de eerste echte storm van 2021.

Onstuimig in kustgebieden

In de kustgebieden is volgens Weer.nl kans op storm. Ook in de rest van het land gaat het hard waaien en zijn windstoten tot 115 kilometer per uur niet uitgesloten.

Woensdag vast een voorproefje

De wind neemt in de loop van woensdag al langzaam toe. Aan zee staat een krachtige wind, die in de avond verder aantrekt tot windkracht 6 à 7. In de kustgebieden kunnen dan al zware windstoten voorkomen, met windsnelheden tot 80 kilometer per uur. Ook gaat het regenen.

Zeldzaam harde windstoten

Donderdag houdt de regen aan en gaat het harder waaien: in het binnenland krachtig tot hard (windkracht 6 of 7) en aan zee stormachtig (windkracht 8). Het hele land krijgt te maken met windstoten van 110, en wellicht zelfs 115 kilometer per uur. Deze windsnelheden komen volgens het weerbureau boven land niet vaak voor.

Lees ook
Geniet nog maar even van je droge wandeling: vanaf déze dag gaat het deze week regenen

Na regen komt… nog meer regen

Langs de noordwestkust en in het Waddengebied is kans op storm en kan het tot windkracht 9 komen. Wanneer dat een uur lang aanhoudt, wordt officieel gesproken van een storm. Tegen de avond neemt de wind iets af, maar het blijft onstuimig. Koud is het donderdag gelukkig niet, met zo’n 10 graden op de Wadden en 12-13 graden in het zuiden en oosten van het land. Ook vrijdag en zaterdag laat het weerbeeld een mix van buien en harde wind zien.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: iStock