Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Steun ook de koala’s in Australië met dit WWF-koala shirt

Steun ook de koala’s in Australië met dit WWF-koala shirt

Steun ook de koala’s in Australië met dit WWF-koala shirt

In een deel van Australië woeden al enige weken heftige bosbranden, waardoor vele dieren (in totaal zo’n 480 miljoen) zijn omgekomen of in nood verkeren. Ook de koala’s zijn in gevaar: geschat wordt dat er al zo’n 8400 zijn omgekomen. Maar ook het leefgebied van andere bijzondere Australische dieren is verwoest door de branden. Om de dieren in nood te kunnen helpen, start het World Wide Fund for Nature (WWF) een nieuwe actie. 

Sinds afgelopen weekend kun je een speciaal koala T-shirt kopen, waarmee je laat zien dat je de actie van het WWF steunt.

WWF X MOAM

WWF en MOAM hebben samen een koala T-shirt ontwerpen. Het design komt van de Nederlandse ontwerper Tess van Zalinge. Afgelopen weekend plaatste zij op Instagram een foto van twee ontwerpen die ze had gemaakt: een koala en een kangoeroe. “Ik had de behoefte om te helpen. Dus ik wil mijn steentje bijdragen op een creatieve manier”, schrijft ze. De twee creaties maakte ze met de hand en verkocht ze vandaag via Instagram voor maar liefst 350 euro. Dit geld gaat direct naar het WWF.

Het ontwerp van de koala wordt nu dus gebruikt voor de speciale T-shirts. Deze zijn gemaakt van 100% organisch katoen. Op de website van het WWF kun je ze kopen voor €34,95. De complete opbrengst wordt gebruikt voor noodhulp aan de getroffen koala’s en het herstellen van hun leefgebied.

Meerdere BN’ers steunen de actie ook al door het shirt te dragen. Zo lieten onder meer Jasper Demollin, Edsilia Rombley en Jim Bakkum hun nieuwe shirt zien op Instagram.


Wil je de actie ook steunen met het limited edition koala T-shirt? Je kunt hem hier bestellen.

Inzamelingsacties

De Nederlandse inzamelingsacties voor noodhulp aan Australië hebben sinds vorige week al voor zo’n 1,75 miljoen euro aan donaties opgeleverd. Dankzij deze donaties kan het Rode Kruis onder andere meer hulpverleners worden inzetten en mensen voorzien van eerste levensbehoeften en psychosociale hulp. Mensen die hun huis zijn kwijtgeraakt krijgen financiële steun. Daarnaast gaat het geld dat bij het WWF binnenkomt naar natuurherstel in de verwoeste leefgebieden en medische hulp aan gewonde dieren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: WWF | Beeld: ANP