Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Efteling brengt sprookje van Marc de Hond uit: ‘Een van zijn laatste wensen’

Efteling brengt sprookje van Marc de Hond uit: ‘Een van zijn laatste wensen’

Efteling brengt sprookje van Marc de Hond uit: ‘Een van zijn laatste wensen’

Voordat theatermaker en rolstoelsporter Marc de Hond in juni 2020 overleed, heeft hij een sprookje voor de Efteling geschreven. En dat sprookje wordt nu daadwerkelijk uitgebracht. Een ontzettend mooi bericht; hiermee gaat één van de laatste wensen van Marc in vervulling.

Stoerste ridder

Het sprookjesverhaal heet De redders van Ruigrijk. Het verhaal gaat over Rutger, een jongen die de sterkste en stoerste ridder van het land wil worden. Omdat Rutger in een rolstoel zit, lijkt dit bijna onmogelijk. Maar als een draak de bewoners van Ruigrijk bedreigt, besluit Rutger toch op pad te gaan om iedereen te redden, samen met zijn buurmeisje Ella, dat niet kan zien.

Door elkaar geïnspireerd

Marc de Hond werkte vaker met de Efteling: hij hielp het park al een paar jaar als adviseur om het park toegankelijker voor iedereen te maken. Dit heeft bijvoorbeeld geleid tot het speelbos Nest!, een speeltuin waarbij in het ontwerp rekening gehouden is met bezoekers met of zonder een zichtbare of niet zichtbare beperking. “We hebben elkaar geïnspireerd en hierdoor kwam Marc op het idee van een sprookje voor de Efteling”, zegt directeur Koen Sanders van de Efteling. “Het is geweldig dat we dit verhaal eindelijk met de buitenwereld delen.”

Zijn laatste wensen

Marc de Hond overleed in juni op 42-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Remona de Hond, de weduwe van Marc, noemt het uitbrengen van De Redders van Ruigrijk ‘de bekroning op de samenwerking met de Efteling. “Vlak voor zijn overlijden heeft hij duidelijk laten weten dat dit een van zijn laatste wensen was. Ik ben erg trots en dankbaar dat de Efteling op deze manier zijn naam vereeuwigt.”

Lees ook
Remona over haar overleden man Marc de Hond: ‘Ik kon mijn gevoelens voor hem niet tegenhouden’

Tactiel prentenboek

De Efteling brengt het sprookje komend voorjaar in verschillende versies uit, in samenwerking met twee uitgeverijen. Er komt een prentenboek van het verhaal; een voorleesversie en een tactiel prentenboek, dat speciaal voor kinderen met een visuele, auditieve of communicatieve beperking is. In het tactiele prentenboek zijn de illustraties voelbaar en wordt de tekst zowel in drukletters als in braille weergegeven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story, ANP | Beeld: Brunopress