Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Eén op de zes scholen stuurde deze week zeker één klas weg

Eén op de zes scholen stuurde deze week zeker één klas weg

Eén op de zes scholen stuurde deze week zeker één klas weg

17 procent van de scholen heeft in de eerste week na de kerstvakantie één of meerdere klassen naar huis moeten sturen. Dit kwam in vrijwel alle gevallen doordat er een leraar afwezig was. Dat heeft de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) laten weten op basis van een peiling onder bijna duizend schooldirecteuren. 

Goed verlopen

Ondanks de omnikronvariant van het coronavirus heeft de AVS laten weten dat alles deze eerste week goed is verlopen op scholen. In totaal was 92 procent van de leerlingen op school en 91 procent van de leraren was aanwezig. Er was dus geen enkele directeur die zijn school de hele week moest sluiten.

Wel laat de AVS weten dat deze cijfers gaan over de start van het onderwijs na de kerstvakantie, en zeggen dus nog niets over de besmettingen die momenteel op de scholen plaatsvinden. Het is wel noodzakelijk om coronabesmettingen onder leraren te voorkomen, alleen dan kan het onderwijs de komende tijd open blijven, laat de vereniging weten.

Lees ook
Kabinet maakt vanavond versoepelingen bekend in vernieuwde persconferentie

Geen vervanging

En dat is juist waar de meeste schoolleiders zich grote zorgen over maken. Want de helft van de scholen kan op dit moment geen vervanging regelen als de leraren uitvallen. “De verwachting is dat er de komende tijd steeds vaker klassen naar huis moeten worden gestuurd, want er is nauwelijks personeel te vinden”, vertelt AVS-voorzitter Ingrid Doornbos. “We roepen het nieuwe kabinet op om het schrijnende personeelstekort en het ventilatievraagstuk snel op te pakken.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA | Beeld: GettyImages