Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Schokkende foto’s gevonden van mogelijk mishandelde Naima Jillal

Schokkende foto’s gevonden van mogelijk mishandelde Naima Jillal

Schokkende foto’s gevonden van mogelijk mishandelde Naima Jillal

Het Parool meldt dat er foto’s van een naakte, gemartelde vrouw zijn aangetroffen op een Blackberry-telefoon die gevonden werd bij de arrestatie van Ridouan Taghi in Dubai. Vermoedelijk gaat het om Naima Jillal, denkt justitie. Naima is sinds oktober 2019 vermist.

Actief in drugshandel

Naima Jillal is geboren op 5 januari 1967 in het noordoosten van Marokko. Ze heeft lang in Utrecht gewoond. Toen ze vermist raakte, woonde ze op de Zuidas in Amsterdam. In oktober 2019 is Naima bij haar Amsterdamse woning in een auto gestapt, sindsdien is ze niet meer gezien.

Het is bekend dat Naima actief was in de drugshandel. In de drugswereld werd ze ‘tante’ genoemd. Ze deed zaken met verschillende bekende cocaïnesmokkelaars in Nederland. De recherche onderzoekt sinds haar verdwijning de mogelijke ontvoering, marteling en moord op de vrouw.

Eigendommen gevonden

Vorig jaar maart vond de politie een handtas en diverse kledingstukken. Die spullen troffen ze aan onder de grond van een loods in de Antwerpse haven. Zowel de Belgische als de Nederlandse politie vermoedden dat het om Naima’s eigendommen gaat. Van Naima zelf is tot nu toe geen enkel spoor gevonden.

In 2019 is er in diezelfde loods een partij van 4200 kilo cocaïne in beslag genomen, melden Het Parool en De Telegraaf. Naima zou verwikkeld zijn in meerdere conflicten in de drugswereld. Zeker twee groepen zouden achter haar aan zitten.

Lees ook
Kwart van beursgenoteerde bedrijven voldoet nog niet aan topvrouwenquotum

Schokkende foto’s

De foto’s die gevonden zijn op de Blackberry-mobiel zijn gemaakt in de nacht van 20 op 21 oktober 2019. Dat kon de politie achterhalen via de metadata van de beelden. Op 20 oktober van dat jaar raakte Naima vermist. Het Parool schrijft dat het al langer duidelijk was dat er in het criminele circuit foto’s rondgingen van een overleden Naima. De foto’s zouden erg schokkend zijn, aangezien er afgehakte ledematen op te zien zouden zijn.

Het Parool baseert zich op het strafdossier van de grote liquidatiezaak van Marengo tegen Taghi, en zestien andere verdachten. Uit het dossier wordt niet duidelijk hoe de beelden op de mobiel van Taghi komen. De advocaat van Taghi laat weten dat ‘het forensisch volstrekt onduidelijk is waar die telefoon of die foto’s vandaan komen’. Ze meldt dat ‘het niet kan worden vastgesteld dat deze telefoon aan haar cliënt kan worden gelinkt’.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS | Beeld: Getty Images