Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Daar gaat je vakantie: Schiphol gaat vluchten schrappen

Daar gaat je vakantie: Schiphol gaat vluchten schrappen

Daar gaat je vakantie: Schiphol gaat vluchten schrappen

Slecht nieuws voor mensen die in de zomervakantie via Schiphol willen reizen. Schiphol gaat een flink aantal vluchten schrappen in de zomervakantie. Duizenden vakantiegangers kunnen hier de dupe van worden. 

Schiphol schrapt vluchten

Schiphol gaat meerdere vluchten schrappen die tussen half juli en half augustus zouden plaatsvinden. Dit melden bronnen aan De Telegraaf.

Vliegtuigmaatschappijen zijn niet blij met deze beslissing. Schiphol had meermaals gevraagd aan de maatschappijen om vluchten vrijwillig te annuleren, maar die gaven geen gehoor.

Schiphol gaat ook nog kijken of bepaalde vluchten omgeboekt kunnen worden of vanaf andere luchthavens kunnen worden uitgevoerd. Er is inmiddels een boekingsstop ingesteld. Vrijdag zal Schiphol met een officieel plan komen.

Lees ook
Lekker scheuren over de snelweg: zoveel kost een boete voor te hard rijden in het buitenland

Paniek

Inmiddels is er grote paniek bij vakantiegangers en reisorganisaties zijn druk met telefoontjes van verontruste klanten. Reiskoepel ANVR heeft besloten een rechtszaak aan te spannen tegen Schiphol. ANVR verwacht dat er tientallen miljoenen euro’s schade zal zijn als er veel vluchten worden geschrapt.

Personeelstekorten

Er is al een aantal maanden een personeelstekort op de luchthaven. Vooral bij de handbagagecontrole en beveiliging komen ze handen tekort. Schiphol besloot daarom een bonus te geven van 5,25 euro per uur aan bagage-afhandelaars, buschauffeurs, schoonmakers en beveiligers.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl, Telegraaf | Beeld: Getty Images