Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Zó veel Ruinerwold-vragen: hoe is afgelopen met de door Gerrit Jan van D. opgesloten opa en stiefzoon?

Zó veel Ruinerwold-vragen: hoe is afgelopen met de door Gerrit Jan van D. opgesloten opa en stiefzoon?

Zó veel Ruinerwold-vragen: hoe is afgelopen met de door Gerrit Jan van D. opgesloten opa en stiefzoon?

In de schokkende documentaire ‘De Kinderen van Ruinerwold’ werd de afgelopen weken duidelijk hoe het leven met Gerrit Jan van D. (68) er voor zijn oudste kinderen uitzag. Voor – in ieder geval – Shin (31), Mar Jan (30), Edino (28) en Israël (27) was er aan de lopende band sprake van mishandeling, afzondering en/of (seksueel) misbruik, maar Van D. verruïneerde niet alleen de levens van zijn eigen kinderen. In één van de uitzendingen was te zien dat de gevreesde vader ook zijn schoonvader en de oudere zoon van zijn vrouw uit een eerder huwelijk gevangen hield. Wat is er met hen gebeurd?

Zo. Veel. Vragen.

Het verhaal van de kinderen is verteld in vier tv-uitzendingen en een extra online-uitzending. Die laatste was niet gepland, maar later gemaakt vanwege de vele vragen die het miljoenenpubliek nog had na de laatste uitzending. Hierin draaide het voornamelijk om het vertrek van de drie oudsten van het gezin, die nooit in de 2019 ontdekte boerderij hebben gewoond.

Onbekend lot

Maar ogenschijnlijk zou documaakster Jessica Villerius nog wel honderd afleveringen kunnen vullen met dit stuitende verhaal waarover zo ontzettend veel te vertellen en te zeggen valt. Want ook na de extra uitzending zitten kijkers nog altijd vol met vragen, zo ook over het lot van de schoonvader en stiefzoon. Om het publiek tegemoet te komen, vertelt Jessica nu op Facebook kort wat er met hen gebeurd is sinds ze door Gerrit Jan van D. werden vastgehouden.

Lees ook
Edino (28) na Ruinerwold-drama gelukkig met eigen gezin: dít zijn z’n kinderen en grote liefde

Natuurlijke dood

Hoe het hen écht is vergaan nadat ze de angstaanjagende vader van negen kinderen ontvluchtten, weet of vertelt Jessica niet. Wl schrijft ze: “De jongen op dat desbetreffende beeld [het schrikbarende fragment waarop Gerrit Jan van D. zonder iets te zeggen een kamer binnenloopt waar de schoonvader en stiefzoon hem angstig en afwachtend aankijken] is inmiddels eind dertig en woont niet meer in Nederland.” Over de vader van de moeder van alle Ruinerwold-kinderen zegt ze: “Opa is een natuurlijke dood gestorven, zover we weten”.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Still