Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Ruinerwold-nieuws: Gerrit Jan van D. onder dwang opgenomen

Ruinerwold-nieuws: Gerrit Jan van D. onder dwang opgenomen

Ruinerwold-nieuws: Gerrit Jan van D. onder dwang opgenomen

Weken nadat de documentairereeks De Kinderen van Ruinerwold op televisie verscheen, houdt het nieuws rondom het gezin ons nog steeds in de greep. Nu is er weer een update naar buiten gekomen: Gerrit Jan van D., de vader van het gezin, is onder dwang opgenomen in een zorginstelling. Dit brengt het Dagblad van het Noorden, nadat de advocaat van Gerrit Jan, Robert Snorn, dit heeft bevestigd.

Gerrit Jan van D. gedwongen opgenomen

Eerder werd al bekend gemaakt dat het Openbaar Ministerie Gerrit Jan van D. een gedragsaanwijzing op heeft gelegd. Dit houdt in dat hij geen contact meer mag opnemen met een van zijn jongste kinderen, die onlangs aangifte heeft gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook mag hij niet meer bij de woning van de jongste kinderen in Ermelo komen. Nu is naar buiten gebracht dat de Ruinerwold-vader ongeveer twee weken geleden gedwongen is opgenomen.

Advocaat reageert

In welke zorginstelling hij is opgenomen en hoelang hij daar moet blijven, is niet bekend. Advocaat Robert Snorn laat weten: “Bij die gedwongen opname sta ik hem niet bij. Wel sta ik hem bij in de nieuwe strafzaak.” Hij doelt hier op de strafzaak rondom de aangifte die een van zijn jongste kinderen tegen hem heeft gedaan, wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Lees ook
Jessica Villerius na ‘Ruinerwold’-docu: ‘Dat was één van de meest bizarre scènes die ik ooit heb gedraaid’

Gedragsaanwijzing

Kort nadat er aangifte tegen hem werd gedaan, kreeg Gerrit Jan van D. een huisverbod van tien dagen opgelegd. Toen dit verbod afliep, besloot het OM om de vader een gedragsaanwijzing op te leggen. Deze gedragsaanwijzing geldt voor 90 dagen. In deze periode wordt ook de aangifte beoordeeld. Vier van de jongste kinderen van Gerrit Jan van D. wonen momenteel in Ermelo, in een woning die de gemeente vorig jaar voor hen beschikbaar heeft gesteld.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Dagblad van het Noorden | Beeld: Still De Kinderen van Ruinerwold