Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Donderdag extra aflevering ‘De Kinderen van Ruinerwold’, Edino en Israël schuiven aan in talkshow

Donderdag extra aflevering ‘De Kinderen van Ruinerwold’, Edino en Israël schuiven aan in talkshow

Donderdag extra aflevering ‘De Kinderen van Ruinerwold’, Edino en Israël schuiven aan in talkshow

Met ingehouden adem zaten we al drie woensdagavonden vol afschuw voor de buis, kijkend naar het verschrikkelijke verhaal van ‘De Kinderen van Ruinerwold’. In de vierdelige documentaireserie vertellen de vier oudste kinderen van het ‘spookgezin’ van Gerrit Jan van D. voor het eerst hun kant van het verhaal. Woensdag 14 april verschijnt het vierde en in eerste instantie laatste deel op televisie. Zojuist is echter bekendgemaakt dat er nog een extra online uitzending volgt. Ook verschijnen twee van de kinderen donderdag 15 april voor het eerst in een live talkshow.

Extra online uitzending

De extra uitzending van De Kinderen van Ruinerwold zal donderdag 15 april om 20.00 toegevoegd worden aan NPO Start. Daarin lijken veel nu nog onbeantwoorde vragen van kijkers opgehelderd te worden. “Hoe was het voor de oudste drie kinderen om destijds hun gezin te ontvluchten? Waar kwamen ze terecht en hoe hebben ze hun leven opgebouwd? In een extra online uitzending vertellen Shin, Mar Jan en Edino hoe ze vertrokken en hoe het ze sindsdien is vergaan”, valt er te lezen in een persbericht van BNN-VARA.

Indrukwekkende televisie

Voor de serie nam documentairemaakster Jessica Villerius meer dan 150 uur beeldmateriaal op. Vlak na de ontdekking van het gezin in Ruinerwold werd Jessica door de vier oudsten benaderd voor een documentaire waarin zij eenmalig hun kant van het verhaal wilden vertellen. Ze volgde hen maandenlang en voerde openhartige gesprekken met hen over de jarenlange geestelijke en fysieke mishandeling door hun vader.

Hoe verlieten de oudsten de boerderij?

In de tweede aflevering ontdekken kijkers hoe de ontsnapping van de toen 25-jarige Israël verliep, wat bij veel kijkers vragen opriep over de kinderen die hun vader al eerder ontvluchtten. Deze verhalen pasten volgens Villerius niet in de documentaire, maar zullen nu alsnog gedeeld worden met het publiek. “Het zijn gesprekken die te lang waren voor de serie, maar die we alsnog graag willen delen. Deze gesprekken over hun vlucht destijds en een aantal andere door de oudste kinderen geselecteerde en nooit eerder uitgezonden fragmenten heb ik samengevoegd in een extra online uitzending.”

Live tv-debuut

Voorafgaand aan het verschijnen van de extra uitzending schuiven Edino (28) en Israël (27) ook voor het eerst aan in een live talkshow. In De Vooravond vertellen zij donderdag hoe het hen vergaat na hun vlucht en hoe zij hun draai vinden in de maatschappij. Woensdag zal in Op1 na afloop van de laatste tv-uitzending ook al uitvoerig gesproken worden over de documentaire. Advocaat Corinne Jeekel, die de vier oudste kinderen bijstaat, schuift aan om het te hebben over de strafzaak tegen Gerrit Jan van D., die als een nachtkaars lijkt uitgegaan.

Lees ook
Iedere aflevering van Ruinerwold-docu komt harder binnen: ‘Deze scène ga ik nooit meer vergeten’

Wie wat waar?

De laatste reguliere uitzending van De Kinderen van Ruinerwold is 14 april te zien om 21.35 uur op NPO 1, direct gevolgd door Op1 om 22.30 uur. Wederom op NPO1 zie je donderdag om 19.00 uur De Vooravond met Edino en Israël. Om 20.00 staat vervolgens de extra uitzending van de documentaire online.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jessica Villerius (@jessievillerius)

Bron: ANP, BNN VARA | Beeld: Jessica Villerius – BNNVARA