Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Onderzoek wijst uit: ruim helft gescheiden partners woont nog meer dan een jaar noodgedwongen samen

Onderzoek wijst uit: ruim helft gescheiden partners woont nog meer dan een jaar noodgedwongen samen

Onderzoek wijst uit: ruim helft gescheiden partners woont nog meer dan een jaar noodgedwongen samen

Ruim de helft van gescheiden partners woont nog meer dan een jaar noodgedwongen samen. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse vereniging van familierechtadvocaten en scheidingsmediators (Vfas). Zij deden een onderzoek onder hun leden. De huidige woningmarkt maakt scheiden extra vervelend.

Gescheiden partners

“Veel mensen hebben moeite om een betaalbare woning te vinden in deze overspannen markt”, kaart Vfas-voorzitter Alexander Leuftink aan in De Telegraaf. De situatie blijkt nóg lastiger te zijn voor gescheiden ouders. Daarover zegt hij: “Hun financiële situatie is veranderd en een woning huren of kopen blijkt vaak te duur.” Het onderzoek wijst uit dat in 70% van de gevallen gescheiden partners nog minstens een half jaar samenwonen met elkaar.

Lees ook
Rafael van der Vaart wil trouwen met Estavana Polman: ‘Ik moet het misschien gewoon vragen, een blauwtje lopen is niet erg’

Verwerken

Advocaat en scheidingsmediator Saskia Braun benoemt in RTL Nieuws waarom dit zo vervelend is. “Na een scheiding volgt een emotionele periode waarin je tijd nodig hebt om te herstellen en je te herpakken, dat wordt haast onmogelijk wanneer je nog onder één dak woont met je ex.” Zeker met de coronacrisis en het verplichte thuiswerken, zaten veel ex-partners in een lastige situatie.

“Scheiden is als rouwen”, vervolgt Braun haar verhaal. “En als je steeds geconfronteerd wordt met de ander dan kom je niet aan je eigen verwerkingsproces toe. Daarom is het van belang om zo snel mogelijk apart te wonen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: GettyImages