Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Özcan Akyol wordt bedreigd en verplaatst opnames radioprogramma naar Hilversum

Özcan Akyol wordt bedreigd en verplaatst opnames radioprogramma naar Hilversum

Özcan Akyol wordt bedreigd en verplaatst opnames radioprogramma naar Hilversum

Programmamaker Özcan Akyol wordt bedreigd. Daarom heeft hij op last van de politie de opnames van zijn radioprogramma Onze Man in Deventer zaterdagnacht naar Hilversum verplaatst. Normaliter neemt hij het programma in zijn woonplaats Deventer op.

Özcan Akyol bedreigd

Aan het begin van zijn programma vertelt de 38-jarige programmamaker dat de “ernstige bedreigingen” gericht zijn aan hem, zijn gezin en de mensen met wie hij samenwerkt. Daarom leek het hem “verstandiger” de opname in Hilversum te maken.

Aan de NOS vertelt Akyol dat de bedreigingen zijn binnengekomen bij het AD, waar hij een column heeft. “Zij waren geschrokken en stapten naar de politie”, zegt de programmamaker. Akyol heeft meerdere malen met bedreigingen te maken gehad. Twee jaar geleden kreeg een man een taakstraf opgelegd nadat hij Akyol via Twitter met de dood had bedreigd.

Aangifte

Een woordvoerder van de politie bevestigt aan het ANP dat er een aangifte ligt. De politie neemt de melding serieus en stelt een onderzoek in. Vanwege het onderzoek wordt terughoudend omgegaan met het verspreiden van informatie over de zaak.

Lees ook:
Hélène Hendriks wordt bedreigd vanwege link met Vandaag Inside

Hélène Hendriks

Özcan is niet de enige die afgelopen week ernstig bedreigd werd. Ook presentatrice Hélène Hendriks wordt bedreigd. Dit vanwege haar link aan het veelbesproken Vandaag Inside en het kaarsincident van Johan Derksen. Hendriks werd geadviseerd weinig tot niks te vertellen over haar mening rondom het incident.

Volgens Hendriks is het niet zo dat ze niet haar mening wil geven. “Die zal ik ook echt wel een keer geven en ik laat me ook absoluut niet de mond snoeren maar ik denk dat ik soms even verstandig moet zijn. Dus bij dezen laat ik dat bij jullie”, zei ze tegen haar gasten bij HLF8.

Ook Özcan heeft een link met Vandaag Inside, en liet laatst bij Jinek nog weten dat hij Vandaag Inside onmisbaar op televisie vond. Vooralsnog het is niet bekend of de bedreigingen met elkaar te maken hebben.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.