Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Ouders geven bijna 10.000 euro per jaar uit aan eerstgeboren kind, Flairs Gina ook

Ouders geven bijna 10.000 euro per jaar uit aan eerstgeboren kind, Flairs Gina ook

Ouders geven bijna 10.000 euro per jaar uit aan eerstgeboren kind, Flairs Gina ook

Ouders geven sinds de komst van hun eerste kind gemiddeld 9.945 euro per jaar uit aan hun kind, maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend. Flairs Gina schrikt niet van deze cijfers. ‘Al voordat mijn dochter Mex was geboren had ik dit bedrag uitgegeven aan haar kamer, garderobe, speelgoed en overige babyspullen. Nu, 1,5 jaar later geef ik alsnog met liefde teveel geld uit aan een tipi-tent (die door kan als interieurstuk), fotogeniek speelgoed zoals balansbord de wobbel en/of een killer twinning-outfitje van VIDA+JUNE. Plus: Mex’ spaarrekening groeit sneller dan die van mij.’

Nieuwbakken ouders geven volgens cijfers van het CBS ongeveer 17 procent van hun besteedbare inkomen uit aan het kind  (guilty, aldus Gina). Het gemiddelde besteedbaar inkomen van een paar met minderjarige kinderen ligt op 58.500 euro. Flair’ Gina tikt dat bedrag als alleenstaande freelance moeder net niet aan, maar Mex komt niets tekort.

Lees ook: De royal baby is er bijna: ‘Bevalling Meghan Markle is begonnen’

Van de eerder genoemde kleine 10.000 euro die new parents stuk slaan gaat het met name om uitgaven als babykleding, luiers en schoenen. Maar ook om zaken als de kinderopvang, stelt het CBS.

Bij de geboorte van een tweede kind nemen de uitgaven toe, maar verdubbelen niet. Gelukkig maar. Zo wordt bij twee kinderen 28 procent van het besteedbare inkomen uitgeven aan kinderen. Dit komt neer op zo’n 16.380 euro per jaar.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nu.nl | Beeld: iStock