Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Oud-kandidaten The Voice doen hun verhaal bij BEAU: ‘Wat heb jij een geil broekje aan, zei hij’

Oud-kandidaten The Voice doen hun verhaal bij BEAU: ‘Wat heb jij een geil broekje aan, zei hij’

Oud-kandidaten The Voice doen hun verhaal bij BEAU: ‘Wat heb jij een geil broekje aan, zei hij’

Het houdt de gemoederen bezig: de beschuldigingen van seksueel misbruik bij The Voice. Gisteravond schoven er twee oud-kandidaten van The Voice of Holland aan bij talkshow BEAU om hun verhaal te doen.

Oud-kandidaten The Voice

Maandagavond waren twee oud-kandidaten van The Voice of Holland te gast bij BEAU. Nienke Wijnhoven deed in 2018 mee aan het talentenprogramma. Ze was toen slechts 19 jaar. Ze schopte het, onder de vleugels van Anouk, tot de finale. Nienke had veel contact met bandleider Jeroen Rietbergen, de ex van Linda de Mol. Ze was eerst heel positief over hem, ze vond hem een charmante, lieve man.

Nienke bouwde een band op met Jeroen, die altijd heel meegaand en meelevend was. Maar al gauw kwamen er seksueel getinte opmerkingen. “Je bouwt een dusdanige band op, dat je zelf het moment dat het grensoverschrijdend wordt niet meer ziet, dat punt is zoek.” Tijdens een zangles lag ze op de grond en Jeroen zag haar liggen. “Hij zei toen: ‘Ik zou er wel op willen liggen.'”

Ook vertelt Nienke dat Jeroen haar boven meenam naar de studio’s. Eenmaal boven ‘ging hij wel even voelen’, zegt Nienke geëmotioneerd. Marc-Marie Huijbregts steekt haar een hart onder de riem. “Jij kan daar niks aan doen hé?”. “Dat is gewoon strafbaar”, roept Kees van der Spek.

Lees ook
Dit is wat we tot nu toe weten over de seksuele wanpraktijken bij The Voice of Holland

Geruchten in de wandelgangen

Kirsten Berkx deed in 2017 mee aan het programma onder leiding van coach Sanne. Zij had eveneens nare ervarngen met Jeroen, al was haar eerste indruk van hem ook positief. Toch hoorde ze wel geruchten in de wandelgangen over deze man. “Als muzikant was hij prettig om mee te werken. En tot het moment dat hij een keer een nare opmerking naar mij maakte, heb ik nooit een rare vibe gehad.”

Maar op een dag liep Kirsten na een repetitie door de gang in een soort pyjama-outfit. Toen Jeroen langsliep zei hij: “Wat heb jij een geil broekje aan.” Ze kan er nog boos om worden, zoiets zeg je gewoon niet. “Je hebt als man niet het recht om zoiets te zeggen tegen een meisje. Alleen mijn lief mag zoiets zeggen.”

Beide vrouwen durfden er toentertijd niks van te zeggen. “Ik heb het waarschijnlijk stom weggelachen”, zegt Kirsten. “Op dat moment ga je eerst schuld bij jezelf leggen”, vertelt Nienke. Pas toen ze in therapie was gegaan en nadat ze veel gesprekken voerde met haar moeder en vriend, kwam Nienke tot de conclusie dat het gedrag van Jeroen onacceptabel was.

Ook waren de strenge contracten iets wat de dames angstig maakte. “Je hebt een contract getekend waarvan je bij god niet meer weet wat er in staat.” Een overtreding maken kan duizenden euro’s kosten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: BEAU, RTL Boulevard | Beeld: Still Videoland