Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Ophef over slechte omstandigheden in quarantainehotels Beijing

Ophef over slechte omstandigheden in quarantainehotels Beijing

Ophef over slechte omstandigheden in quarantainehotels Beijing

Er is commotie ontstaan over de quarantainehotels in Beijing. Hier verblijven de positief geteste sporters van de Olympische Winterspelen. Menig topsporter zit daar momenteel opgesloten. Echter blijken de omstandigheden niet ideaal.

Voedsel

De quarantainehotels in Beijing zijn niet een hele fijne plek om te verblijven. Zo schreef de Russische biatlonatleet Valeria Vasnetsova op Instagram: “Mijn maag doet pijn, ik ben bleek en ik heb enorme zwarte kringen rond mijn ogen. Ik wil dat dit allemaal stopt.” Ze benoemt dat ze elke dag huilt en erg moe is. Haar klachten wijdt ze onder andere aan het eten, in ieder geval niet aan het coronavirus.

Afgelopen donderdag plaatste Valeria een foto van het voedsel op Instagram dat ze krijgt als ontbijt, lunch én avondeten. Hierop is een dienblad te zien met pasta, een sinaasappelsaus, verkoold vlees op bot en een paar aardappelen. Ze gaf aan meestal alleen wat pasta te eten, omdat de rest ‘onmogelijk’ was om te eten. Ze voegde daaraan toe dat ze al veel is afgevallen en erg veel honger heeft.

Tekst gaat verder onder de post.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 蘋果新聞網 (@appledailytw)

Lees ook:
Lisanne: ‘Mijn vader en zijn vriendin bleken de eerste Nederlanders die in quarantaine moesten’

Doelwit van kritiek

Valeria is niet de enige die klaagt. Naast het voedsel wat niet te eten is, hebben sporters ook geen sportmogelijkheden binnen het hotel, iets wat voor topsporters wel essentieel is.

En het is ook niet de eerste keer dat er commotie ontstaat over quarantainehotels, want steeds vaker zijn deze hotels het doelwit van kritiek van atleten. Daarbij is er een gebrek aan transparantie. Slechts enkele op corona positief geteste atleten worden gedwongen te verblijven in deze quarantainehotels. Terwijl andere teamgenoten in een vergelijkbare situatie dan weer wel in isolatie mogen in het Olympisch dorp. Het is onduidelijk waarom er voor sommige sporters andere regels gelden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Welingelichte Kringen | Beeld: BrunoPress