Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Openbaar Ministerie stelt strafrechtelijk onderzoek in naar wanpraktijken bij ‘The Voice Of Holland’

Openbaar Ministerie stelt strafrechtelijk onderzoek in naar wanpraktijken bij ‘The Voice Of Holland’

Openbaar Ministerie stelt strafrechtelijk onderzoek in naar wanpraktijken bij ‘The Voice Of Holland’

Naar aanleiding van de aangiften van betrokkenen bij het programma The Voice Of Holland stelt het Openbaar Ministerie (OM) nu een strafrechtelijk onderzoek in. Na de BOOS-aflevering over wanpraktijken bij TVOH zijn vier personen als verdachte aangemerkt. 

Vijf aangiftes

Inmiddels liggen er vijf aangiftes. Twee vrouwen hebben aangifte gedaan tegen jurylid Ali B, onder wie een ex-deelneemster van de show die zegt door hem verkracht te zijn. Een andere oud-deelneemster deed aangifte tegen Jeroen Rietbergen. Hij was bandleider bij The Voice.

Ook tegen een regisseur van de talentenshow liggen momenteel twee aangiftes. Daarnaast is er aangifte gedaan tegen jurylid Marco Borsato.

Onderzoek door OM

Er is al eerder een onderzoek gestart door het OM tegen een van de vier verdachten. Dit was naar aanleiding van een zedenfeit, hiervan is aangifte gedaan vlak voor de BOOS-aflevering. De verdenking staat los van de misstanden bij The Voice Of Holland.

Strafrechtelijk onderzoek

De komende tijd zal de politie zorgvuldig onderzoek doen, meldt het OM. Onder anderen getuigen en de verdachten worden gehoord. “Naar verwachting zal dit geruime tijd duren”, laat het OM weten. Het OM zal na het onderzoek beslissen of er voldoende bewijs is om de verdachten daadwerkelijk te vervolgen.

Lees ook
Rob Goossens: ‘Voice-verhaal beschadigd door beschuldiging Ellen ten Damme’

Ali B wordt gehoord

Zondagavond vertelde Bart Swiers, de advocaat van Ali B,  aan tafel bij talkshow Humberto dat Ali ‘eindelijk’ gehoord zal worden. “Ali wordt eindelijk gehoord binnenkort. Dat heeft veel te lang geduurd, maar dat komt denk ik door een gebrek aan capaciteit bij de zedenpolitie. Maar goed, het gaat gebeuren. Pas daarna zal het OM een beslissing nemen”, zei Swiers tegen Humberto Tan.

Swiers denkt niet dat het OM een zaak zal beginnen. “Ik denk dat het een heel zwakke zaak is en ik hoop heel erg dat het OM de rug recht houdt en puur op basis van bewijs gaat kijken: is dit een haalbare zaak? Ik denk het niet. Of gaat dan de media-aandacht een rol spelen om hem toch te dagvaarden? Dat is waar Ali heel erg bang voor is”, zei hij daarover.